Putin intenţionează să-l viziteze pe Kim Jong Un în viitorul apropiat

  • Vladimir Putin intenţionează să-l viziteze în viitorul apropiat pe Kim Jong Un la Phenian, a anunţat duminică agenţia de presă nord-coreeană KCNA.
  • Rusia şi Coreea de Nord încearcă să stabilească legături mai strânse pe fondul creşterii presiunii din partea Occidentului.
117 afișări
Imaginea articolului Putin intenţionează să-l viziteze pe Kim Jong Un în viitorul apropiat

Putin "şi-a exprimat dorinţa de a vizita Coreea de Nord la o dată apropiată", a relatat agenţia KCNA, citând un comunicat al Ministerului de Externe nord-coreean. Putin a vorbit cu ministrul nord-coreean de Externe Choe Son Hu în timp ce aceasta se afla la Moscova săptămâna trecută, potrivit raportului. Choe s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Putin nu a mai vizitat Phenianul din anul 2000, când liderul rus a mers pentru discuţii cu tatăl actualului lider nord-coreean, Kim Jong Il, relatează Politico.

Călătoria de săptămâna trecută la Moscova a unei delegaţii nord-coreene conduse de ministrul de Externe a venit în urma summitului Rusia-Coreea de Nord din septembrie anul trecut. Vizita a fost menită să continue "prietenia şi cooperarea" dintre cele două ţări "care s-au consolidat în toate încercările şi furtunile istoriei".

Ambele părţi s-au declarat îngrijorate de "influenţa negativă a actelor provocatoare iresponsabile şi nedrepte ale SUA şi ale forţelor sale aliate", care ameninţă suveranitatea Coreei de Nord, se arată în comunicatul transmis de ministerul nord-coreean de Externe.

Moscova şi-a exprimat recunoştinţa pentru "extinderea sprijinului şi solidarităţii depline faţă de poziţia guvernului şi poporului rus în ceea ce priveşte operaţiunea militară specială din Ucraina", se arată în comunicat, folosind termenul cu care Putin numeşte invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

SUA a acuzat Coreea de Nord că a transferat armament Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici