Putin l-a primit pe Chirac la hotel

Premierul rus, Vladimir Putin, l-a primit pe fostul preşedinte francez Jacques Chirac, vineri dimineaţă, pentru o "întâlnire particulară", în cadrul celei de-a doua zile a vizitei sale la Paris.

14 afișări
Imaginea articolului Putin l-a primit pe Chirac la hotel

Putin l-a primit pe Chirac la hotel (Imagine: Mediafax Foto)

Vladimir Putin, aflat în prima sa vizită în străinătate de când a părăsit preşedinţia şi devenit premier la începutul lui mai, a anunţat presa că Chirac este "aşteptat" la 12 iunie la Moscova pentru "o ceremonie solemnă", în cadrul căreia fostul preşedinte francez va primi Premiul de Stat, cea mai înaltă distincţie a Rusiei.

Fostul preşedinte francez a fost criticat frecvent pentru atitudinea prea indulgentă la adresa lui Putin, cu care are relaţii foarte apropiate.

Întâlnirea a avut loc într-un apartament al hotelului Bristol, acolo unde este cazat premierul rus.

Această decoraţie "arată importanţa pe care o acordăm acţiunilor tale în domeniul cooperării franco-ruse", i-a spus Vladimir Putin lui Chirac. El a apreciat că relaţiile dintre Rusia şi Franţa "se dezvoltă foarte bine".

Putin s-a declarat "foarte mulţumit" de întrevederile avute joi cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cu premierul Francois Fillon. "Delegaţia noastră este mulţumită de derularea acestor întrevederi care au fost directe, pe alocuri chiar dure, aşa cum a fost cazul şi în trecut, dar constructive", a spus acesta.

Fostul preşedinte francez a vrut să îşi exprime "stima şi prietenia" faţă de Putin. "Stima mea este legată de conduita ta remarcabilă cu care ai dus afacerile Rusiei", a spus acesta.

"Aceşti zece ani au fost incontestabil ani importanţi pentru Rusia (...). Ţin să aduc un omagiu acţiunilor tale", a continuat fostul preşedinte francez, considerând că nu poate exista "un echilibru în lume fără o Rusie puternică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici