Putin, Merkel, Hollande şi Poroşenko au discutat despre aplicarea acordurilor de la Minsk

Cancelarul german Angela Merkel a discutat la telefon cu preşedinţii rus, francez şi ucrainean despre situaţia din estul Ucrainei şi, în special, punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk prin convocarea Grupului de contact, a anunţat miercuri Kremlinul, potrivit RIA Novosti.

319 afișări
Imaginea articolului Putin, Merkel, Hollande şi Poroşenko au discutat despre aplicarea acordurilor de la Minsk

Putin, Merkel, Hollande şi Poroşenko au discutat despre aplicarea acordurilor de la Minsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin, Hollande, Merkel şi Poroşenko au apreciat că "una dintre priorităţi este schimbul de prizonieri între forţele ucrainene şi rebeli".

Ei au menţionat că "părţile implicate în conflict trebuie să retragă armamentul greu de pe linia de front", informează Kremlinul într-un comunicat.

Cei patru lideri au subliniat necesitatea de a reconstrui infrastructura în estul Ucrainei şi de a oferi ajutor umanitar populaţiei.

Potrivit comunicatului, "liderii au discutat despre reconstruirea regiunilor ucrainene afectate de conflict şi importanţa respectării armistiţiului, care trebuie să fie stabil şi de lungă durată".

De asemenea, ei au convenit asupra convocării Grupului de contact pentru Ucraina, cu scopul de a relansa dialogul între autorităţile de la Kiev şi rebelii proruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici