Putin nu va mai fi recunoscut ca preşedinte din 2024, ci ca dictator

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat pe 13 octombrie o rezoluţie prin care va declara oficial că Rusia este o dictatură şi solicită comunităţii internaţionale să recunoască preşedinţia lui Vladimir Putin ca fiind nelegitimă, după ce actualul său mandat se va încheia în 2024.

2084 afișări
Imaginea articolului Putin nu va mai fi recunoscut ca preşedinte din 2024, ci ca dictator

APCE a cerut, de asemenea, statelor membre să înceteze orice contact cu Putin „cu excepţia contactului umanitar şi în căutarea păcii”, potrivit serviciului de presă al adunării.

„Puterea copleşitoare a preşedintelui rezultată din mandatul extrem de lung, combinată cu lipsa oricăror controale şi echilibre, cum ar fi un parlament puternic, o justiţie independentă, presa liberă şi o societate civilă vibrantă, au transformat Federaţia Rusă într-un dictatură de facto”, au spus parlamentarii.

Putin deţine puterea în Rusia ca preşedinte sau prim-ministru din 2000. Amendamentele la Constituţia Rusiei făcute în iulie 2020 i-au permis lui Putin să rămână preşedinte până în 2036.

În rezoluţie, APCE a numit războiul Rusiei împotriva Ucrainei o dovadă că dictaturile „constituie o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi a integrităţii teritoriale”, potrivit Kyiv Independent

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici