Putin: Rusia nu respinge discuţiile cu Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că iniţiativa africană ar putea fi baza unei soluţii de pace în Ucraina, însă atacurile ucrainene o fac greu de realizat.

537 afișări
Imaginea articolului Putin: Rusia nu respinge discuţiile cu Ucraina

Sursa foto: MediafaxFoto

După ce s-a întâlnit cu liderii africani la Sankt Petersburg, Moscova a decis să-şi continue misiunea specială.

„Există prevederi ale acestei iniţiative de pace care sunt puse în aplicare. Dar există lucruri care sunt greu sau imposibil de implementat”, a declarat Putin

Medierea africană în conflict ar putea începe cu măsuri de consolidare a încrederii, urmate de un acord de încetare a ostilităţilor, însoţit de negocieri între Rusia şi Occident.

Putin a spus că unul dintre punctele iniţiativei a fost încetarea focului. „Armata ucraineană este în ofensivă, atacă, implementează o operaţiune ofensivă strategică la scară largă... Nu putem înceta focul când suntem atacaţi”.

În ceea ce priveşte începerea discuţiilor de pace, preşedintele rus punctează: „Nu le-am respins... Pentru ca acest proces să înceapă, trebuie să existe un acord de ambele părţi”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins ideea unui acord de încetare a focului pentru că ar lăsa Rusia să controleze aproape o cincime din ţara sa şi ar da timp forţelor sale să se regrupeze după 17 luni groaznice de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici