Putin salută decizia "corectă şi curajoasă" a SUA privind scutul antirachetă

Premierul rus, Vladimir Putin, a salutat vineri decizia "corectă şi curajoasă" a Statelor Unite de a renunţa la un proiect de scut antirachetă în Europa, denunţat de Rusia.

15 afișări
Imaginea articolului Putin salută decizia "corectă şi curajoasă" a SUA privind scutul antirachetă

Putin salută decizia "corectă şi curajoasă" a SUA privind scutul antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Decizia recentă a preşedintelui american, Barack Obama, care anulează proiectul de construire a unui sistem de apărare antirachetă în Europa ne inspiră gânduri pozitive, şi sper într-adevăr, că după această decizie corectă şi curajoasă, vor veni şi altele", a declarat Putin.

Premierul rus a cerut astfel "ridicarea tuturor restricţiilor privind cooperarea" cu Moscova, solicitând totodată Washingtonului să permită intrarea în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului.

Vladimir Putin a surprins în iunie anunţând intenţia acestor trei state de a depune o singură candidatură de aderare la OMC, punând totodată capăt procedurilor de aderare individuală.

Statele Unite au anunţat joi că renunţă la proiectul de scut antirachetă din Europa de Est, elaborat în perioada preşedintelui George W. Bush şi pe care Moscova îl considera o ameninţare, deşi Washingtonul insista că acesta este îndreptat împotriva Iranului.

Washingtonul, care a declarat că a reevaluat ameninţarea iraniană, ia în calcul crearea unui sistem de interceptare a rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune, decizie salutată de Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici