Putin şi Lukaşenco au disputat un meci de hochei amical după discuţii bilaterale. Cum a decurs întâlnirea

  • Putin, 69 de ani, şi Lukaşenko, 67 de ani, au jucat hochei alături de vedete ex-sovietice şi ruse.
  • Cei doi lideri s-au întâlnit pentru a planifica organizarea unor exerciţii militare comune.
  • Tensiunile fără precedent din Europa continuă.
181 afișări
Imaginea articolului Putin şi Lukaşenco au disputat un meci de hochei amical după discuţii bilaterale. Cum a decurs întâlnirea

Sursa foto: Profimedia

Demnitarii Rusiei şi Belarusului şi-au unit forţele pentru a disputa o partidă amicală de hochei, încheiată cu victoria echipei comune formate din cei doi şefi de stat, cu scorul de 18:7. Jocul s-a desfăşurat miercuri, pe un patinoar din Sankt Petersburg. Putin a marcat şapte goluri, iar Lukaşenko două.

Cei doi preşedinţi au jucat meciul amical după ce au purtat discuţii bilaterale, transmise în direct de televiziunile de stat, notează GB News. Vladimir Putin a declarat că Rusia şi Belarus plănuiesc să organizeze exerciţii militare comune în februarie sau martie 2022.

Toate dezbaterile vin pe fondul unor tensiuni fără precedent. Rusia a cerut garanţii din partea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord să nu îşi extindă zona de influenţă asupra Ucrainei, cu care se învecinează. Moscova solicită în mod ferm anularea de către NATO a desfăşurării oricăror exerciţii militare în Europa Centrală şi de Est.

Preşedintele american Joe Biden va vorbi cu Putin joi despre situaţia tensionată din Europa, dar şi despre planurile de viitor asupra securităţii regionale. SUA şi aliaţii occidentali au urmărit, în ultimele săptămâni, concentrarea de trupe ruseşti în apropierea graniţei cu Ucraina, ceea ce alimentează temerile că Moscova se pregăteşte să invadeze statul condus de Zelensky.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici