Putin şi Medvedev deplâng moartea patriarhului Aleksei al II-lea

Preşedintele Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin şi-au exprimat regretul faţă de moartea Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii, Aleksei al II-lea, care a decedat vineri, la vârsta de 79 de ani.

100 afișări
Imaginea articolului Putin şi Medvedev deplâng moartea patriarhului Aleksei al II-lea

Putin şi Medvedev deplâng moartea patriarhului Aleksei al II-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin: Decesul patriarhului Aleksei al II-lea este o "pierdere mare" pentru Rusia

Premierul rus Vladimir Putin a declarat vineri că decesul patriarhului rus Aleksei al II-lea este un "eveniment tragic" şi o "mare pierdere" pentru Rusia.

"Era un suflet frumos. Este o mare pierdere", a adăugat Putin, citat de agenţiile ruse, în cadrul unei întâlniri cu omologul său armean, Tigran Sarkisian, la sediul Guvernului rus din Moscova.

"Moartea patriarhului este un eveniment tragic", a precizat fostul preşedinte, care a contribuit la refacerea, alături de Aleksei al II-lea, a influenţei Bisericii Ortodoxe în Rusia.

Medvedev apreciază că patriarhul Aleksei al II-lea a fost un "mare cetăţean" al Rusiei

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a deplâns vineri moartea patriarhului Aleksei al II-lea, pe care l-a numit un "mare cetăţean al Rusiei", al cărui "destin reflectă cele mai mari probe din secolul XX" din ţara sa.

Vizita preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, prevăzută pentru sâmbătă în Italia, a fost amânată, şeful statului urmând să revină vineri seara din India după moartea Patriarhului Aleksei al II-lea, anunţă purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Natalia Timakova.

"Dmitri Medvedev a discutat prin telefon cu preşedintele Italiei" pentru a-l anunţa în legătură cu anularea vizitei, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Preşedintele Dmitri Medvedev va reveni astăzi la Moscova la încheierea vizitei în India", adaugă Timakova.

Şeful statului rus urma să se deplaseze sâmbătă la Bari (sudul Italiei), la invitaţia preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano.

"Moartea Patriarhului este o mare întristare", a declarat Medvedev la New Delhi, unde era în vizită oficială.

 

Citeşte şi:

Patriarhul Rusiei, Aleksei al II-lea, a decedat

BIO: Patriarhul Aleksei al II-lea, autor al reinstaurării influenţei Bisericii Ortodoxe ruse

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici