Putin vrea un preşedinte american care să fie "mai constructiv" faţă de Rusia

Preşedintele Vladimir Putin ar prefera un preşedinte american care să fie "mai constructiv" faţă de Rusia şi care să înţeleagă "importanţa dialogului" dintre cele două ţări, a declarat vineri Kremlinul.

931 afișări
Imaginea articolului Putin vrea un preşedinte american care să fie "mai constructiv" faţă de Rusia

Sursa foto: AP / Mediafax

Întrebat dacă Putin ar putea lucra cu candidatul republican aflat pe primul loc în sondaje pentru preşedinţia SUA, fostul preşedinte Donald Trump, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru postul de televiziune NBC News că liderul rus ar fi gata să lucreze cu "oricine va înţelege că, de acum înainte, trebuie să fii mai atent cu Rusia şi trebuie să ţii cont de preocupările sale".

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, relaţiile dintre Occident şi Moscova s-au deteriorat, Washingtonul şi aliaţii săi impunând sancţiuni de amploare persoanelor şi entităţilor care au legături cu regimul de la Moscova.

Moscova a acuzat de mult timp Occidentul că a declanşat şi a susţinut războiul, iar Putin a declarat: "Ucraina a devenit ostatica regimului de la Kiev şi a stăpânilor săi occidentali, care au ocupat efectiv ţara".

În interviul acordat NBC, Peskov a repetat acuzaţia Moscovei potrivit căreia Statele Unite ale Americii ar fi provocat războiul din Ucraina. "Este un război hibrid pe care Statele Unite îl orchestrează împotriva ţării noastre", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici