Qatarul neagă din nou implicarea în cazul de corupţie investigat de UE

Qatarul a negat din nou, duminică, orice implicare în cazul de corupţie investigat de autorităţile belgiene, în care sunt implicate persoane legate de Parlamentul European.

362 afișări
Imaginea articolului Qatarul neagă din nou implicarea în cazul de corupţie investigat de UE

Autorităţile belgiene au pus sub acuzare 4 persoane legate de Parlamentul European în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora Qatar, gazda Cupei Mondiale, le-a oferit bani şi cadouri pentru a influenţa procesul decizional. Qatar a negat anterior orice abatere, transmite Reuters.

O declaraţie de duminică a unui diplomat de la misiunea Qatarului la Uniunea Europeană a declarat că "prejudecăţile” au determinat Parlamentul să voteze joi suspendarea tuturor lucrărilor privind legislaţia care implică Qatar şi să interzică accesul reprezentanţilor acestui stat în sediul său.

Suspendarea afectează legislaţia legată de liberalizarea regimului de vize, un acord UE-Qatar privind aviaţia şi vizitele planificate, până când acuzaţiile vor fi confirmate sau infirmate.

"Decizia de a impune o astfel de restricţie discriminatorie... va avea un efect negativ asupra cooperării regionale şi globale în materie de securitate, precum şi asupra discuţiilor în curs de desfăşurare privind sărăcia şi securitatea energetică globală", a declarat diplomatul.

Qatar a fost "criticat şi atacat în mod exclusiv" în cadrul anchetei şi a fost profund dezamăgit de faptul că guvernul belgian "nu a făcut niciun efort pentru a se angaja cu guvernul nostru în vederea stabilirii faptelor", se arată în declaraţie.

Un purtător de cuvânt al Parlamentului European a refuzat să comenteze acuzaţia.

Purtătorii de cuvânt ai Ministerului belgian al Justiţiei şi ai Parchetului federal nu au reacţionat nici ei cu comentarii.

Ministerul a declarat miercuri că serviciul său de informaţii a colaborat îndeaproape cu alte ţări europene timp de mai bine de un an pentru a descoperi scandalul de corupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici