Raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete

  • Israelul a efectuat raiduri aeriene asupra unor obiective din Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete.
  • Militanţi islamişti au lansat rachete spre oraşul israelian Ashkelon, dar au fost interceptate de sistemele antibalistice
  • Cel puţin două persoane au fost rănite în Fâşia Gaza în urma raidurilor aeriene israeliene.
1303 afișări
Imaginea articolului Raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete

Raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete

Avioane militare israeliene au atacat, sâmbătă dimineaţă, obiective din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la rachete lansate de militanţi islamişti spre oraşul israelian Ashkelon, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul The Jerusalem Post.
 
Două rachete au fost lansate în cursul nopţii spre Ashkelon, oraş situat în sudul Israelului, în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, dar au fost interceptate de sistemele antibalistice. În afară de Ashkelon, sirenele antiaeriene au fost activate şi în comunităţile israeliene Mavki'im, Karmiya, Zikim şi Nativ Ha'asara. Armata israeliană a confirmat că două rachete au fost interceptate şi distruse deasupra oraşului Ashkelon.
 
În replică, avioane militare israeliene au atacat sâmbătă dimineaţă mai multe obiective din Fâşia Gaza, inclusiv o fabrică de armament şi baze ale grupului islamist Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian.
 
Cel puţin două persoane au fost rănite în Fâşia Gaza şi, potrivit unor surse, au fost semnalate daune colaterale inclusiv la două unităţi medicale.
 
"Atacurile armatei israeliene nu vor afecta voinţa poporului palestinian, ci vor intensifica determinarea de revendicare a drepturilor", a transmis mişcarea fundamentalistă Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici