Rămăşiţele umane descoperite în Nevada aparţin lui Steve Fossett

Rămăşiţele umane şi mai multe obiecte descoperite nu departe de epava avionului lui Steve Fossett în munţii Sierra Nevada din California aparţin într-adevăr miliardarului american, potrivit rezultatelor testelor ADN, date publicităţii luni de către poliţie.

44 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele umane descoperite în Nevada aparţin lui Steve Fossett

Rămăşiţele umane descoperite în Nevada aparţin lui Steve Fossett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şeriful (comitatului Madera, n. red.) John Anderson a primit rezultatele concludente ale testelor ADN a două oase descoperite la aproximativ 800 de metri est de locul accidentului de avion în care a fost implicat Steve Fosset", potrivit unui comunicat al Biroului şerifului comitatului.

"Un laborator pentru probleme penale al Departamentului Justiţiei din California a determinat faptul că ADN-ul conţinut de elementele descoperite luna trecută corespunde cu ADN-ul lui Steve Fosset", potrivit aceleiaşi surse.

Rezultatele intervin la peste un an după dispariţia misetrioasă a aventurierului, la 3 septembrie 2007.

"Ceea ce dorea familia sa de mai bine de un an era să obţinem un rezultat ", adaugă comunicatul.

Osemintele au fost descoperite la aproximativ 800 de metri de epava avionului, la 1 octombrie.

Aparatul de zbor care aparţinea lui Fosset, Bellanca 8KCAB (N240R), a fost dat dispărut la 3 septembrie 2007. Steve Fossett decolase în acea zi de pe pista fermei sale din localitatea Yerington, din Nevada. Acesta nu a declarat planul de zbor şi nu a revenit după trei ore, aşa cum era programat.

După o lună de căutări, în 2007, autorităţile din Nevada au suspendat operaţiunile de salvare, iar în februarie 2008 un judecător a recunoscut oficial decesul miliardarului, în vârstă de 63 de ani.

Autorităţile au mai descoprit în acelaşi loc, pe lângă oase, o pereche de pantofi sport, cardul de credit şi permisul de conducere ale miliardarului, emise de statul de Illinois.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici