Rămăşiţele unei victime decedate în atentatul de la 11 septembrie 2001, identificate după 16 ani

Rămăşiţele unui bărbat ce a decedat în urma atentatului de la 11 septembrie 2001 asupra clădirilor World Trade Center au fost identificate la aproape 16 ani după atacurile teroriste, informează The Guardian

2449 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele unei victime decedate în atentatul de la 11 septembrie 2001, identificate după 16 ani

Rămăşiţele unei victime decedate în atentatul de la 11 septembrie 2001, identificate după 16 ani (Imagine: Hepta)

La cererea familiei sale, numele său nu a fost făcut public, conform biroului de examinare medicală din New York.

Anunţul a marcat prima nouă identificare din martie 2015.

Biroul de examinare medicală din New York foloseşte testarea ADN şi alte metode pentru a potrivi fragmente de oase ale celor 2.753 de persoane ucise în urma prăbuşirii celor două turnuri gemene, după ce două avioane au fost deturnate de doi terorişti şi una dintre aeronave a lovit cele două clădiri din oraşul american.

Până acum doar 1.641 dintre rămăşiţele victimelor au fost identificate, aproape 40% dintre cei care au decedat nefiind recunoscuţi.

Noua tehnologie ADN a ajutat la ultima identificare, după ce o testare anterioară nu a ajuns la niciun rezultat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici