Raport aşteptat în SUA despre OZN-uri. Autorităţile nu reuşesc să explice anumite fenomene aeriene

  • Autorităţile americane nu pot explica anumite fenomene aeriene neidentificate.
  • Raportul stabileşte că foarte multe incidente din ultimele două decenii nu au legătură cu vreo tehnologie a armatei americane sau a guvernului SUA
  • Pentagonul a lansat anul trecut videoclipuri realizate de piloţii Marinei SUA, care arătau întâlniri în zbor cu avioane ciudate.
1406 afișări
Imaginea articolului Raport aşteptat în SUA despre OZN-uri. Autorităţile nu reuşesc să explice anumite fenomene aeriene
Autorităţile americane nu pot explica anumite fenomene aeriene neidentificate şi indică faptul că nu este o tehnologie secretă a Pentagonului, potrivit unui raport mult aşteptat, care va fi făcut public, informează New York Times, citat de Le Figaro, după discuţii cu oficiali care cunosc acest document.
 
Potrivit acestor oficiali, raportul, care analizează peste 120 de cazuri de apariţii de aeronave misterioase, nu menţionează nicio dovadă că acestea sunt nave extraterestre. Nici oamenii de ştiinţă, nici armata din SUA nu pot explica anumite mişcări ale acestor obiecte, inclusiv capacitatea lor de a accelera, de a schimba brusc direcţia sau de a se scufunda.
 
Raportul stabileşte că foarte multe incidente din ultimele două decenii nu au legătură cu vreo tehnologie a armatei americane sau a guvernului SUA, potrivit oficialilor intervievaţi de cotidian.
 
Serviciile secrete americane se tem că ar putea fi, cel puţin în unele cazuri, tehnologie experimentală din ţări rivale, precum Rusia sau China, care ar testa, de exemplu, materialul supersonic.
 
După decenii de secretomanie în jurul acestor fenomene inexplicabile care au intrat în imaginaţia colectivă sub acronimul OZN-urilor, Congresul a ordonat anul trecut executivului SUA să informeze publicul cu privire la activităţile unităţii Pentagonului responsabile cu studierea lor. Redactarea acestui raport a fost încredinţată Direcţiei Servicii de Informaţii (DNI). Potrivit New York Times, se preconizează că raportul va ajunge la Congresul SUA până pe 25 iunie. Ar trebui să includă o anexă clasificată ca secret de apărare, care nu va conţine mai multe elemente care să demonstreze existenţa OZN-urilor conform oficialilor citaţi de cotidian.
 
Pentagonul a lansat anul trecut videoclipuri realizate de piloţii Marinei SUA, care arătau întâlniri în zbor cu avioane ciudate. Armata SUA nu le-a mai numit OZN-uri, ci „fenomene aeriene neidentificate”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici