RAPORT de transparenţă al NSA: Agenţia a supravegheat peste 89.000 de "ţinte" străine în 2013

Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din Statele Unite a publicat vineri primul său raport de transparenţă, dezvăluind numărul de "ţinte" vizate de programul său de supraveghere electronică şi telefonică, o iniţiativă menită să-i calmeze pe criticii săi, relatează AFP.

470 afișări
Imaginea articolului RAPORT de transparenţă al NSA: Agenţia a supravegheat peste 89.000 de "ţinte" străine în 2013

RAPORT de transparenţă al NSA: Agenţia a supravegheat peste 89.000 de "ţinte" străine în 2013

NSA a vizat 89.138 de ţínte în 2013, în cadrul pogramului de supraveghere electronică, operând în baza articolului 702 al Legii asupra spionajului, numită "FISA".

Aceste programe includ, în special, PRISM, care permite analiştilor din cadrul NSA să obţină acces la comunicaţiile (mesaje electronice, fotografii, înregistrări video ş.a.) utilizatorilor de internet în Facebook, Skype, Gmail şi alte servicii de socializare.

Articolul 702 se referă persoanele străine care locuiesc în străinătate şi nu beneficiază de aceeaşi protecţie juridică ca cetăţenii americani, însă NSA a recunoscut că a colectat indirect sau din greşeală date vizând americani.

În iunie 2013, preşedintele american Barack Obama a semnat o directivă, pentru a face publice mai multe informaţii referitoare la programele de supraveghere americane.

După aproximativ un an de la dezvăluirile lui Edward Snowden, Congresul continuă dezbaterile cu privire la cea mai bună cale de a reforma NSA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici