Raport favorabil pentru iniţiativa care obligă diplomaţii să cunoască două limbi străine

Iniţiativa legislativă a senatorului USR Cristian Bordei prin care membrii Corpului diplomatic şi consular al României sunt obligaţi să cunoască cel puţin două limbi străine, dintre care una să fie engleza sau franceza, a primit raport favorabil din partea Comisiei de politică externă a Senatului.

270 afișări
Imaginea articolului Raport favorabil pentru iniţiativa care obligă diplomaţii  să cunoască două limbi străine

Raport favorabil pentru iniţiativa care obligă diplomaţii să cunoască două limbi străine

Iniţiativa urmează să fie votată în plenul Senatului în şedinţa de luni.

Senatorul USR, secretar al Comisiei pentru politică externă din Senat, consideră că „este absolut necesar ca diplomaţii să poată comunica fluent în mai multe limbi străine, să fie capabili să poarte un dialog de substanţă, fără intermediari, cu omologii lor din alte state”.

„Vedem eforturile pe care le depun diplomaţii din multe ţări de a învăţa limba română înainte de a veni la post, tocmai pentru a fi capabili să înţeleagă cu adevărat ce se întâmplă aici, nu numai în politică, dar şi în cultură şi în mediul de afaceri. Orice diplomat român trebuie să fie capabil să vorbească fluent cel puţin două limbi străine din care una de circulaţie internaţională. Nu este ceva extraordinar, e o condiţie minimală, o cerinţă a locului de muncă”, declară senatorul USR Cristian Bordei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici