Raport ONU: intensitatea violenţei în Cisiordania este ceva ce nu s-a mai văzut de ani de zile

Un raport al ONU menţionează încălcările drepturilor omului în Cisiordania. În concluzie, ONU a îndemnat Israelul să pună capăt violenţelor din regiune, potrivit BBC.

5862 afișări
Imaginea articolului Raport ONU: intensitatea violenţei în Cisiordania este ceva ce nu s-a mai văzut de ani de zile

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Şeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, a declarat că este extrem de îngrijorat de utilizarea de către Israel a tacticilor militare, a forţei disproporţionate şi a restricţiilor de circulaţie.

Raportul, publicat joi, menţionează arestări arbitrare în masă, tortură şi alte rele tratamente. De asemenea, a fost analizată creşterea exponenţială a atacurilor din partea coloniştilor înarmaţi, ceea ce duce la strămutarea în masă a comunităţilor de păstori palestinieni. Nu în cele din urmă, documentul menţionează restricţiile de circulaţie care afectează viaţa de zi cu zi şi sufocă economia locală

Turk a spus că descoperirile sunt „extrem de îngrijorătoare" şi că, deşi încălcările drepturilor omului nu sunt o noutate în conflict, „intensitatea violenţei şi a represiunii este ceva ce nu s-a mai văzut de ani de zile".

Raportul nu a fost comentat de oficialii israelieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici