Răspunsul oferit de Greta Thunberg după ce Steven Mnuchin a trimis-o să studieze economie înainte de a face recomandări Statelor Unite

Greta Thunberg i-a oferit un răspuns genial secretarului Trezoriei Americane după ce acesta i-a transmis ironic să meargă la facultate şi să studieze economie înainte să recomande Statelor Unite să pună capăt investiţiilor în combustibilii fosili.

5757 afișări
Imaginea articolului Răspunsul oferit de Greta Thunberg după ce Steven Mnuchin a trimis-o să studieze economie înainte de a face recomandări Statelor Unite

Sursă foto: Profimedia

Greta Thunberg i-a transmis lui Steven Mnuchin că nu e nevoie de o diplomă pentru a înţelege schimbările climatice şi a constata că eforturile în materie de reducere de emisii de carbon nu sunt suficiente, relatează TheHill.
 
”Anul meu sabatic se încheie în august, dar nu ai nevoie de o diplomă de economist pentru a-ţi da seama că bugetul pentru reducerea emisiilor de CO2 şi investiţiile, subvenţiile în combustibilii fosili nu se potrivesc” a scris tânăra de 17 ani pe Twitter.
 
Într-o conferinţă de presă la Forumul Economic Mondial de la Davos Mnuchin a fost întrebat dacă SUA  ar trebui să înceteze complet şi imediat investiţiile în sectorul combustibililor fosili, după cum a sugerat Thunberg.
 
Iniţial, ministrul de finanţe american s-a prefăcut că nu ştie cine este Thunberg, după care a respins îngrijorările activistei de mediu drept prost-informate.
 
"Este ea economistul şef? Cine este ea, sunt confuz", a glumit Mnuchin. ”Persoanele care cer oprirea investiţiilor ar trebui să ţină cont că există probleme enonomice semnificative, probleme cu locuri de muncă", a mai spus secretarul trezoreriei din administraţia Trump.
 
"După ce se duce şi studiază economie la facultate se poate întoarce pentru a ne explica", a spus Mnuchin.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici