Răspunsul Rusiei la contraofensiva Ucrainei. Loviturile ruseşti au lăsat fără curent şi apă părţi mari din Estul Ucrainei

Forţele ruseşti au lovit duminică infrastructura energetică din regiunea centrală ucraineană Dnipropetrovsk, întrerupând alimentarea cu energie electrică a mai multor oraşe, a declarat guvernatorul regiunii.

9885 afișări
Imaginea articolului Răspunsul Rusiei la contraofensiva Ucrainei. Loviturile ruseşti au lăsat fără curent şi apă părţi mari din Estul Ucrainei

Răspunsul Rusiei la contraofensiva Ucrainei. Loviturile ruseşti au lăsat fără curent şi apă părţi mari din Estul Ucrainei

"Unele oraşe şi comunităţi au rămas fără energie electrică. Ruşii au lovit infrastructura energetică. Ei nu se pot împăca cu înfrângerile de pe câmpul de luptă", a scris Valentyn Reznichenko pe Telegram.

Loviturile ruseşti au lăsat fără curent electric şi apă o mare parte din regiunea Harkov, aruncând oraşele în întuneric şi tăind curentul în spitale, în ceea ce Ucraina a descris drept un act de "răzbunare" din partea Rusiei pentru recentele sale succese de pe câmpul de luptă.

În ultimele zile, forţele ucrainene au recucerit majoritatea teritoriilor ocupate de Rusia în regiune, în cadrul unei ofensive fulgerătoare.

Ihor Terejov, primarul oraşului Harkov, a declarat că se lucrează la restabilirea energiei electrice. Consilierii prezidenţiali ucraineni au declarat, totuşi, că un incendiu se manifesta la centrala electrică numărul 5 din Harkov.

Au existat, de asemenea, rapoarte privind pene de curent în regiunile vecine Sumy şi Poltava, precum şi în Dnipropetrovsk, ceea ce ar putea afecta milioane de civili. Kyrylo Tymoshenko, şeful adjunct al biroului prezidenţial al Ucrainei, a declarat că energia electrică a fost restabilită.

Pe Telegramul său, preşedintele ucrainean, Zelenski, a scris: "Chiar şi prin întunericul impenetrabil, Ucraina şi lumea civilizată pot vedea clar că acestea sunt acte ale teroriştilor. [Sunt] lovituri deliberate şi cinice cu rachete asupra infrastructurii civile critice. Nu instalaţii militare''.

Zelenski a confirmat că energia electrică a fost întreruptă în regiunile Harkov şi Doneţk. De asemenea, el a spus că părţi din regiunile Zaporojie, Dnipropetrovsk şi Sumy au avut probleme cu energia electrică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici