Răsturnare de situaţie. Au zis că elimină TOATE restricţiile, iar acum vor prelungi starea de urgenţă. Anunţul guvernului unei ţări vecine

Bulgaria va prelungi starea de urgenţă până la sfârşitul lunii iunie pentru a combate răspândirea coronavirusului după o creştere a noilor cazuri înregistrate, a declarat premierul Boyko Borissov, conform presei bulgare.

31046 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie. Au zis că elimină TOATE restricţiile, iar acum vor prelungi starea de urgenţă. Anunţul guvernului unei ţări vecine

Răsturnare de situaţie. Au zis că elimină TOATE restricţiile, iar acum vor prelungi starea de urgenţă. Anunţul guvernului unei ţări din zonă

Acum o săptămână, pe 15 iunie, Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în timpul pandemiei de COVID-19, inclusiv obligaţia de a purta masca de protecţie în spaţiile publice închise, anunţa guvernul de la Sofia.
 
Potrivit The Guardian, ţara balcanică a uşurat cea mai mare parte a măsurilor de restricţie pe care le-a impus la mijlocul lunii martie, permiţând redeschiderea restaurantelor şi a mall-urilor comerciale. Borissov a spus că guvernul nu intenţionează să introducă noi restricţii deocamdată, dar a apelat la oameni pentru a menţine distanţarea socială.
 
Bulgaria a înregistrat până în prezent 2.889 de cazuri de coronavirus, dintre care 167 au murit. În ultimele 24 de ore a înregistrat 79 de cazuri noi. Ţara vecină a declarat pe 13 martie starea de urgenţă, ce a fost menţinută două luni. Ulterior, în Bulgaria a fost declarată „situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie.
 
Între timp, Ungaria şi Croaţia vor ridica restricţiile la călătoriile transfrontaliere începând de vineri, deoarece pandemia a scăzut şi va rămâne sub control în ambele ţări, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici