Răsturnare de situaţie: Numărul morţilor în urma atentatelor din Sri Lanka, în scădere/ De ce modifică autorităţile bilanţul

Ministerul Sănătăţii din Sri Lanka a anunţat joi că bilanţul atentatelor de duminică din capitala ţării, Colombo, a fost revizuit în scădere, la „aproximativ 253 de morţi”, potrivit BBC.

5482 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie: Numărul morţilor în urma atentatelor din Sri Lanka, în scădere/ De ce modifică autorităţile bilanţul

Numărul morţilor în urma atentatelor din Sri Lanka, în scădere. Cum a fost posibil

Bilanţul anterior era de 359 de morţi, însă Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că numărul deceselor a fost prezentat eronat deoarece unele dintre cadavre au fost numărate de mai multe ori, situaţie produsă de starea acestora.

Potrivit Al Jazeera, bilanţul a fost revizuit după ce toate autopsiile au fost finalizate, iar rezultatele acestora au fost comparate cu rezultatele analizelor ADN.

Autorităţile din Sri Lanka au arestat cel puţin 60 de persoane suspectate că ar fi implicate în atacurile teroriste care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Reţeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici