Ratko Mladici susţine că regretă victimele nevinovate ale războiului din fosta Iugoslavie

Fostul comandant-şef al armatei Republicii Srpska, Ratko Mladici, a declarat în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, că "îi pare rău de fiecare persoană" ucisă în războiul din fosta Iugoslavie.

244 afișări
Imaginea articolului Ratko Mladici susţine că regretă victimele nevinovate ale războiului din fosta Iugoslavie

Ratko Mladici susţine că regretă victimele nevinovate ale războiului din fosta Iugoslavie

"Regret fiecare victimă din ambele tabere, din toate comunităţile etnice din fosta Iugoslavie", a declarat Mladici, în timpul unei audieri preliminare din cadrul procesului său, de la Haga, adăugând: "în numele păcii şi al dreptăţii, nu vreau să mai aud cuvântul «război»".

Procesul fostului lider militar sârb ar putea începe la 27 martie 2012, conform unei declaraţii a judecătorului Alphons Orie.

"Cred că nu vom fi pregătiţi pentru începerea procesului la această dată", a reacţionat avocatul lui Mladici, Branko Lukici.

Ratko Mladici a fost arestat pe 26 mai, în Serbia, după ce acesta a fost căutat timp de 16 ani. Împotriva fostului comandant sârb au fost formulate 11 capete de acuzare legate de genocid şi crime împotriva umanităţii, fapte săvârşite în timpul războiului din Bosnia (1992-1995).

Mladici, care pledează nevinovat, este acuzat mai ales de implicarea în masacrul a 8.000 de musulmani în Srebreniţa din iulie 1995, cel mai mare comis în Europa de la Al Doilea Război Mondial până în prezent.

El a mai pledat nevinovat şi la acuzaţia de ucidere a peste 30 de musulmani la Bisina (estul Bosniei), în 1995, adăugată în octombrie la capetele de acuzare împotriva lui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici