Raul Castro ar putea vizita Rusia anul acesta

Preşedintele cubanez Raul Castro ar putea vizita Rusia anul acesta, a declarat Vasili Nebenzia, un adjunct al ministrului rus de Externe, citat de agenţia TASS în pagina electronică.

186 afișări
Imaginea articolului Raul Castro ar putea vizita Rusia anul acesta

Raul Castro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anul acesta, Raul Castro este aşteptat în vizită în Rusia", a declarat Nebenzia pentru TASS, cu ocazia unei conferinţe la Havana, după două zile de consultări între oficiali ai Ministerelor de Externe din Rusia şi Cuba.

O dată exactă a vizitei nu a fost stabilită încă, a precizat el, adăugând că subiectul este discutat în prezent.

Nebenzya, care conduce delegaţia rusă prezentă la Havana pentru consultări, a precizat că Rusia şi Cuba menţin dialogul politic la nivel înalt.

Preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită în Cuba în iulie 2014, în cadrul turneului său în America Latină.

Informaţia privind o eventuală vizită a lui Raul Castro în Rusia intervine în contextul în care Washingtonul şi Havana au deschis o nouă eră în relaţiile lor, anunţând la jumătatea lui decembrie o apropiere diplomatică. Ea va consta în atenuarea restricţiilor comerciale americane impuse insulei comuniste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici