Raul Castro va insista pentru închiderea bazei de la Guantanamo Bay

Preşedintele Cubei, Raul Castro, a declarat că ţara sa va insista "mai ferm" pentru închiderea bazei de la Guantamano Bay, într-un interviu acordat vineri cotidianului rus Izvestia.

13 afișări
Imaginea articolului Raul Castro va insista pentru închiderea bazei de la Guantanamo Bay

Raul Castro va insista pentru închiderea bazei de la Guantanamo Bay

"Vom începe să insistăm mai ferm pentru închiderea bazei. Profit de acest interviu pentru a declara acest lucru pentru prima dată", a spus Castro cu câteva zile înainte de vizita oficială la Moscova.

"Această bază nu are pentru americani nicio importanţă militară. Din punct de vedere militar, este o veritabilă capcană", adaugă Raul Castro.

"Fidel nu se simte nici mai rău, nici mai bine. Sunt doi ani şi jumătate de când este bolnav. Am vorbit cu el marţea trecută, înainte de reuniunea Biroului politic. Dacă starea lui ar fi fost gravă, nu aş fi părăsit ţara pentru a merge în Rusia", adaugă Raul Castro.

Şeful statului cubanez a criticat planul de extindere a Alianţei Nord-Atlantice.

"Cuba condamnă apropierea NATO de frontierele Rusiei şi planul de instalare a unor elemente antirachetă în centrul Europei", a spus Castro.

"Doar o lume multipolară poate garanta securitatea planetei", încheie Castro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici