Raul Castro va participa la funeraliile lui Nelson Mandela

Preşedintele cubanez, Raul Castro, se va deplasa în Africa de Sud pentru a asista la funeraliile lui Nelson Mandela, care vor avea loc la 15 decembrie, potrivit unui comunicat oficial citit la televiziunea naţională.

173 afișări
Imaginea articolului Raul Castro va participa la funeraliile lui Nelson Mandela

Raul Castro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El va fi însoţit de ministrul său de Externe, Bruno Rodriguez, adaugă comunicatul.

Autorităţile cubaneze au decretat vineri trei zile de doliu naţional în memoria lui Nelson Mandela, un "prieten intim" al Cubei, căreia i-a rezervat, în iulie 1991, una dintre primele sale vizite în străinătate după ieşirea din închisoare.

Mare prieten al părintelui revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, retras de la putere din motive de sănătate în 2006, Nelson Mandela a venit în Cuba în iulie 1991, în special pentru a-i mulţumi pentru sprijinul pe care l-a acordat luptei împotriva apartheidului.

Aproximativ 400.000 de militari cubanezi au fost mobilizaţi în anii '80 în Angola, unde au învins armata sud-africană, fapt ce a contribuit la slăbirea regimului apartheidului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici