Război Israel - Hamas. Hamas revendică responsabilitatea pentru atacul armat din staţia de autobuz de la Ierusalim / Alţi doi ostatici israelieni au fost eliberaţi de Hamas

  • Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit. Acordul urma să expire astăzi.
  • Qatarul a dezvăluit mai multe detalii despre termenii actualei prelungiri a încetării focului
  • La scurt timp după acord, poliţia israeliană a declarat că doi atacatori palestinieni au deschis focul într-o staţie de autobuz în Ierusalim, omorând trei persoane şi rănind alte opt.
  • Hamas a revendicat responsabilitatea pentru atacul armat din staţia de autobuz de la Ierusalim
2759 afișări
Imaginea articolului Război Israel - Hamas. Hamas revendică responsabilitatea pentru atacul armat din staţia de autobuz de la Ierusalim / Alţi doi ostatici israelieni au fost eliberaţi de Hamas

Război Israel - Hamas. Hamas revendică responsabilitatea pentru atacul armat din staţia de autobuz de la Ierusalim

UPDATE Alţi doi ostatici israelieni au fost eliberaţi de Hamas

Forţele de Apărare ale Israelului confirmă că alţi doi ostatici israelieni au fost predaţi Crucii Roşii de către Hamas pentru a fi eliberaţi.

Nu au fost raportate numele sau identitatea celor două persoane eliberate, dar IDF a declarat că se aşteaptă ca mai mulţi cetăţeni ai săi să fie eliberaţi ulterior.

Cei doi ostatici vor călători cu Crucea Roşie peste punctul de trecere Rafah în Egipt pentru controale medicale şi legitimare, după care se vor întoarce pe teritoriul israelian.

UPDATE Guvernul israelian va mări numărul civililor care au dreptul să poarte arme

Benjamin Netanyahu a promis să înarmeze mai mulţi civili după împuşcăturile de joi din Ierusalim.

„Guvernul condus de mine va continua să extindă distribuţia de arme către cetăţeni", a declarat Netanyahu, potrivit Sky News.

Anterior, viceprimarul oraşului, Fleur Hassan-Nahoum, a declarat că civilii i-au împuşcat pe atacatori după ce aceştia au ucis trei persoane.

UPDATE Hamas revendică responsabilitatea pentru atacul armat din staţia de autobuz de la Ierusalim

Hamas a revendicat responsabilitatea pentru împuşcăturile din această dimineaţă dintr-o staţie de autobuz din Ierusalim, în urma cărora trei persoane au fost ucise şi alte 16 rănite, potrivit Sky News.

Într-o declaraţie pe Telegram, Hamas a lăudat aripa sa militară, Brigăzile al Qassam, pentru ceea ce a numit „operaţiunea eroică de la Ierusalim".

Hamas i-a numit pe atacatori ca fiind Murad Muhammad Nimr, în vârstă de 38 de ani, şi Ibrahim Muhammad Nimr, în vârstă de 30 de ani, despre care poliţia israeliană a declarat că au fost ucişi la faţa locului.

„În timp ce sângerăm pentru martirii noştri mujahedini, confirmăm că această operaţiune a venit ca un răspuns firesc la crimele fără precedent ale ocupaţiei, inclusiv masacrele brutale din Fâşia Gaza şi uciderea de copii în Jenin, precum şi abuzurile generalizate la care sunt expuşi prizonierii noştri în închisorile ocupaţiei", se arată în declaraţie.

La final Hamas şi-a reiterat apelurile pentru „escaladarea rezistenţei". Atacul are loc în timpul armistiţiului stabilit între Israel şi Hamas, În plus, negociatorii din Egipt şi din Qatar fac presiuni pentru prelungirea cu încă două zile a încetării temporare a focului, potrivit presei de stat egiptene.

Pauza de 24 de ore de joi a fost convenită dimineaţă, cu doar câteva momente înainte ca încetarea focului să expire.

Atac armat în Ierusalim

La scurt timp după acordul pentru prelungirea armistiţiului, poliţia israeliană a declarat că doi atacatori palestinieni au deschis focul într-o staţie de autobuz în timpul orei de vârf a dimineţii la intrarea în Ierusalim, omorând două persoane şi rănind alte opt. Ambii atacatori au fost "neutralizaţi", a precizat poliţia.

"Doi terorişti au sosit la faţa locului într-un vehicul în care se aflau arme de foc, aceşti terorişti au deschis focul spre civilii din staţia de autobuz şi au fost ulterior neutralizaţi de forţele de securitate şi de un civil din apropiere", a precizat poliţia.

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit. Acordul urma să expire astăzi. Qatarul a dezvăluit mai multe detalii despre termenii actualei prelungiri a încetării focului

"Partea palestiniană şi cea israeliană au ajuns la un acord de prelungire a pauzei umanitare în Fâşia Gaza cu încă o zi, în condiţiile existente, care sunt încetarea tuturor activităţilor militare şi intrarea ajutorului umanitar în Gaza", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Qatar, Majed Al Ansari, a declarat într-o declaraţie:

El a adăugat că armistiţiul va funcţiona "în cadrul medierii comune a statului Qatar cu Republica Arabă Egipt şi Statele Unite ale Americii", relatează AFP.

Armistiţiul din Gaza urma să se încheie joi dimineaţă.

Armata israeliană a declarat joi că armistiţiul cu Hamas va continua "având în vedere eforturile mediatorilor de a continua procesul de eliberare a ostaticilor sub rezerva termenilor acordului".

Hamas a fost de acord să prelungească armistiţiul pentru a şaptea zi, relatează Reuters.

Cele şase zile de încetare a luptelor din Gaza urmau să se încheie joi la ora locală 7.00 şi urmează eliberării unui grup de 16 ostatici deţinuţi de Hamas în noaptea de miercuri spre joi, în schimbul a 30 de prizonieri palestinieni.

Egipt: 12 ostatici israelieni au sosit la Rafah

Personalul de securitate egiptean şi Crucea Roşie Internaţională au sosit cu 12 ostatici livraţi astăzi de Hamas la punctul de trecere Rafah din Egipt sosind din Fâşia Gaza. Procedurile pentru examenele medicale şi transferul acestora de la trecerea Rafah la trecerea Kerem ben Salem au fost protejate de un cordon de securitate strâns. Potrivit televiziunii egiptene de stat Al Qahera, al şaselea grup de ostatici eliberaţi include 5 copii şi 7 femei, toate israeliene. Printre acestea se numără şi cele două femei cu dublă cetăţenie israeliană şi rusă.

O navă americană a doborât o dronă yemenită Houti

Nava USS Carney, care naviga în apropierea strâmtorii Bab el-Mandeb, în ​​sudul Mării Roşii, a doborât o dronă condusă de houthi în Yemen, relatează Haaretz, citând surse. Drona a fost un Kas-04 de fabricaţie iraniană.

Mamă şi fiica rusă au fost eliberate ca „omagiu adus lui Putin”

Cele două femei ostatice cu naţionalitate rusă eliberate astăzi de Hamas ca un „omagiu” adus preşedintelui rus Vladimir Putin sunt Elena Trupanov, în vârstă de 50 de ani, şi mama ei, Irena Tatti, în vârstă de 73 de ani. Acest lucru a fost raportat de Haaretz. Trupanov şi Tatti au fost răpiţi din Kibbutz Nir Oz împreună cu fiul Elenei, Sasha, şi prietena lui, Sapir Cohen. Soţul Elenei Trupanov, Vitaly, a fost ucis de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici