Războiul cibernetic. SUA va discuta cu aliaţii europeni strategia de apărare împotriva atacurilor ruseşti

Un oficial al Casei Albe în domeniul securităţii cibernetice se va întâlni săptămâna aceasta cu omologii europeni pentru a discuta despre ameninţarea atacurilor cibernetice împotriva Ucrainei din partea Rusiei, a anunţat Casa Albă, relatează Reuters.

1183 afișări
Imaginea articolului Războiul cibernetic. SUA va discuta cu aliaţii europeni strategia de apărare împotriva atacurilor ruseşti

Războiul cibernetic. SUA va discuta cu aliaţii europeni strategia de apărare împotriva atacurilor ruseşti

Anne Neuberger, consilier adjunct pe probleme de securitate naţională pentru tehnologii cibernetice şi emergente, se va întâlni marţi la Bruxelles cu oficiali ai Uniunii Europene şi NATO pentru a discuta despre "descurajarea, întreruperea şi răspunsul la noi agresiuni ruseşti împotriva Ucrainei", a precizat Casa Albă.

Neuberger se va deplasa apoi la Varşovia şi se va întâlni cu omologii săi polonezi şi baltici, a precizat Casa Albă.

Călătoria va include discuţii cu aliaţii din flancul estic al NATO şi întâlniri virtuale cu oficiali germani şi francezi, cu scopul de a se pregăti pentru atacuri cibernetice şi de a sprijini Ucraina.

Vizita are loc după ce un atac cibernetic masiv care i-a avertizat pe ucraineni să "se teamă şi să se aştepte la ce e mai rău" a lovit site-urile guvernamentale la mijlocul lunii ianuarie, lăsând unele pagini inaccesibile şi determinând Kievul să deschidă o anchetă.

Kievul crede că un grup de hackeri cu legături cu serviciile de informaţii din Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a efectuat atacul cibernetic.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici