RĂZBOIUL DIN SIRIA: Raidurile aeriene efectuate de Rusia au provocat moartea a 600 de persoane

Circa 600 de persoane au murit în Siria într-un interval de o lună, de când Rusia a început să bombardeze în Siria, susţine un raport al organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de site-ul publicaţiei Le Figaro.

1369 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL DIN SIRIA: Raidurile aeriene efectuate de Rusia au provocat moartea a 600 de persoane

RĂZBOIUL DIN SIRIA: De când Rusia a început bombardamentele au murit aproape 600 de persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria începând cu data de 30 septembrie au dus la moartea a aproximativ 600 de persoane în ţară, majoritatea fiind membri ai grupurilor de rebeli islamici, potrivit unui raport al OSDO publicat joi.

Operaţiunile militare aeriene ale Rusiei au vizat 10 din cele 14 provincii siriene, astfel că raidurile aeriene nu au avut loc în Tartous (est), As Suwayda (sud), regiuni controlate de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Hassake (nord-est), aflată sub controlul forţelor kurde şi al armatei şi Quneitra, aflată la graniţa cu Israelul.

Potrivit OSDO, în perioada 30 septembrie-29 octombrie, se înregistraseră 595 de morţi în Siria, dintre care 279 de rebeli islamici aliaţi grupării teroriste Al Nusra, afiliată Al-Qaida, 131 de militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI) şi 185 de civili, printre care 46 de femei şi 48 de copii.

"Majoritatea raidurilor au vizat rebelii moderaţi şi grupurile islamice printre care Frontul Al-Nusra şi regiunile aflate sub controlul SI", precizează OSDO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici