Războiul din Sudan, ziua 15. Bombardamentele au fost reluate după ce armistiţiul a picat

Luptele s-au intensificat în capitala Sudanului, Khartoum. Armistiţiul care trebuia să permită străinilor să fugă în siguranţă a încetat subit.

1267 afișări
Imaginea articolului Războiul din Sudan, ziua 15. Bombardamentele au fost reluate după ce armistiţiul a picat

Hepta

Duminică, armata sudaneză a declarat că atacă oraşul din toate direcţiile, cu lovituri aeriene şi artilerie grea, pentru a-şi elimina rivalii din tabăra paramilitară. 

Cel mai recent armistiţiu trebuia să se încheie duminică seara, dar acum, milioane de oameni rămân prinşi în capitală, lipsiţi de provizii alimentare. 

Ţările străine şi-au evacuat cetăţenii pe fondul haosului. Ultimul avion al Marii Britanii pentru evacuarea cetăţenilor britanici a părăsit Sudanul. 

Peste 500 de persoane au fost ucise de la izbucnirea luptei pe 15 aprilie între armata sudaneză (sprijinită de gruparea rusă Wagner şi de Libia) şi forţele de sprijin rapid  (sprijinită de Egipt). 

Numărul morţilor şi răniţilor poate fi mult mai mare. 

Martorii oculari au declarat agenţiei de presă Reuters că aeronavele armatei sudaneze au vizat poziţia RSF în apropierea unei mari rafinării de petrol.

„Ne-am trezit din nou cu zgomotul avioanelor de luptă şi al armelor antiaeriene care explodau în tot cartierul nostru”, a declarat duminică un locuitor pentru agenţia de presă AFP. 

Corespondentul diplomatic al BBC Paul Adams, care monitorizează evenimentele de la Nairobi, în Kenya, spune că armatei sudaneze îi va fi greu să expulzeze forţele paramilitare din Khartoum. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici