Războiul din Ucraina, ziua 463. Atac nocturn la Kiev. Ucrainenii anunţă că doi copii au murit chiar de 1 iunie, ziua copilului / Nou pachet militar pentru Ucraina: de la muniţii pentru sistemele Patriot pâna la echipamente de deminare şi dispozitive de vedere pe timp de noapte

  • SUA vor furniza Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană şi muniţie
  • Prizonierii de război şi copiii răpiţi din Ucraina sunt transportaţi prin Belarus
  • Obuzele ruseşti au rănit 3 copii în Dnipropetrovsk, regiunea Herson
  • Rusia aruncă în aer un drum care leagă Ucraina şi Rusia
1943 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 463. Atac nocturn la Kiev. Ucrainenii anunţă că doi copii au murit chiar de 1 iunie, ziua copilului / Nou pachet militar pentru Ucraina: de la muniţii pentru sistemele Patriot pâna la echipamente de deminare şi dispozitive de vedere pe timp de noapte

Sursa foto: MediafaxFoto

 

UPDATE - Parlamentul European votează pentru creşterea producţiei de muniţie pentru Ucraina

Parlamentul European a susţinut un proiect de lege pentru creşterea producţiei europene de muniţie şi rachete la 1 iunie.

 

UPDATE - Ministerul ucrainean al renovării şi infrastructurii a declarat că acordul de export de cereale la Marea Neagră a fost din nou oprit

Rusia a blocat înregistrarea navelor către toate porturile ucrainene.

ONU şi Turcia au intermediat acordul de cereale din Marea Neagră dintre Moscova şi Kiev în iulie anul trecut pentru a contribui la abordarea crizei alimentare globale agravate de invazia Rusiei a Ucrainei, un important exportator mondial de cereale, relatează Reuters.

 

UPDATE Nou pachet militar pentru Ucraina

Pentagonul a anunţat un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina în valoare de 300 de milioane de dolari. Cel mai recent pachet este cea de-a 39-a tranşă de arme şi conţine artilerie şi apărare antirachetă, precum şi muniţie.

Iată ce este inclus în noul pachet de securitate:

  • Muniţii pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot
  • Rachete AIM-7
  • Sisteme de apărare aeriană Avenger
  • Sisteme antiaeriene Stinger
  • Muniţie suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate - HIMARS
  • Gloanţe de artilerie de 155 mm şi 105 mm
  • Muniţie pentru tancuri de 105 mm
  • Muniţii aeriene de precizie
  • Rachete pentru aeronave Zuni
  • Muniţii pentru sistemele aeriene fără pilot la bord, sau UAS (Unmanned Aerial Systems)
  • Sisteme antiglonţ AT-4
  • Peste 30 de milioane de cartuşe de muniţie pentru arme de calibru mic
  • Pachetul de asistenţă pentru securitate include, de asemenea, muniţii de demolare, echipamente de deminare, dispozitive de vedere pe timp de noapte, precum şi piese de schimb pentru echipamente şi generatoare.

Statele Unite au oferit Ucrainei asistenţă de securitate în valoare de aproximativ 38 de miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei, în februarie 2022.

UPDATE  Regiunea Belgorod din Rusia a fost atacată peste noapte

Guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, Vyacheslav Gladkov, a declarat pe Telegram că oraşul Shebekino a fost atacat. Doi civili au suferit răni şi au fost trataţi la un spital local.

UPDATE Senatul Ceh adoptă o rezoluţie care susţine aderarea rapidă a Ucrainei la NATO.

Senatul Ceh a adoptat o rezoluţie prin care îşi exprimă sprijinul pentru aderarea rapidă a Ucrainei la NATO, a anunţat preşedintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE Bilanţ Bahmut: 204 locuitori au murit, 505 au fost răniţi

Primarul oraşului Bahmut, Oleksiy Reva, a dezvăluit într-un interviu că 204 locuitori ai oraşului industrial odată prosper au fost ucişi şi alţi 505 au fost răniţi de la începutul invaziei ruse pe scară largă.

UPDATE Ministerul Apărării: periferia sud-vest a lui Bakhmut rămâne sub controlul Ucrainei

La periferia de sud-vest a oraşului Bahmut şi intrarea în oraş rămân sub controlul trupelor ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici