Războiul din Ucraina: trupele ucrainene avansează spre Izyum, lupte grele se dau în Donbas

Ucrainenii anunţă că marţi sunt bombardamente intense de-a lungul liniilor de front, dar şi lupte grele în diferite regiuni, potrivit Sky News.

1926 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina: trupele ucrainene avansează spre Izyum, lupte grele se dau în Donbas

Războiul din Ucraina: trupele ucrainene avansează spre Izyum, lupte grele se dau în Donbas

Lupte grele au fost raportate în apropiere de oraşul Donetsk din estul ţării, unde oficialii ucraineni au declarat că trupele ruseşti lansează valuri de atacuri în încercarea de a prelua controlul asupra regiunii industrializate Donbas.

„Situaţia din regiune este tensionată, bombardamentele sunt constante pe toată linia frontului ... Inamicul foloseşte, de asemenea, foarte mult atacurile aeriene. Inamicul nu are niciun succes. Regiunea Doneţk rezistă", a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kyrylenko.

În apropiere de Harkov, în nord-est, trupele ucrainene au capturat oraşul Dovhenke şi înaintează spre Izyum, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Oleksiy Arestovych.

„Situaţia este foarte interesantă. Forţele ucrainene se deplasează cu mult succes. Încercările Rusiei de a recâştiga terenul pierdut nu au avut succes. Ucraina ar putea sfârşi prin a le încercui", a adăugat el.

În sud-est, în regiunea Herson, podul cheie Antonovskyi peste râul Dnipro a fost vizat din nou de forţele ucrainene care încearcă să întrerupă liniile de aprovizionare ruseşti. Iuri Sobolevsky, adjunctul şefului consiliului regional din Herson, a declarat că podul a fost grav avariat în urma unor „acţiuni desfăşurate peste noapte".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici