Războiul din Ucraina, ziua 591. Rusia a atacat regiunea Odesa / Maşina condusă de un om al lui Putin a sărit în aer

  • Rusia atacă satul Hroza din regiunea Harkov, ucigând 52 de persoane şi rănind 6
  • Zelenski primeşte mai mult sprijin din partea oficialilor europeni
  • Spaniava furniza Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană Hawk
7667 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 591. Rusia a atacat regiunea Odesa / Maşina condusă de un om al lui Putin a sărit în aer

Sursa foto: Hepta

UPDATE - Rusia bombardează Nikopol de trei ori într-o zi

Ruşii au folosit artilerie grea împotriva oraşului de două ori în timpul zilei şi o dată seara, a potrivit guvernatorului Serhii Lysak.

UPDATE - Ucraina şi Japonia încep negocierile pentru un acord bilateral privind garanţiile de securitate

Ucraina şi Japonia au început prima rundă de negocieri pentru un acord bilateral privind garanţiile de securitate, a declarat Biroul prezidenţial al Ucrainei.

Negocierile demonstrează "sprijinul global pentru Ucraina, care trece dincolo de Europa şi America de Nord", a declarat Ihor Zhovka, negociatorul principal şi şeful adjunct al Biroului prezidenţial al Ucrainei.

Negocierile cu Japonia reprezintă, de asemenea, "o confirmare a parteneriatului nostru strategic", a spus Zhovka.

UPDATE - Un atac rus asupra regiunii Harkov a rănit două persoane

Forţele ruse au lovit cu o rachetă satul Peresichne din regiunea Harkov, rănind un bărbat de 66 de ani şi o femeie de 64 de ani, a scris guvernatorul Oleh Syniehubov pe Telegram.

Peresichne este situat la aproximativ 22 de kilometri de Harkov şi la 61 de kilometri de graniţa cu Rusia.

Racheta a lovit între două blocuri, provocând incendii şi alte distrugeri.

UPDATE - Ucraina fabrică drone la scară largă 

Shmyhal:  Peste 200 de companii ucrainene au început să dezvolte drone, crescând producţia internă de o sută de ori într-un an, a declarat prim-ministrul Denys Shmyhal pe 7 octombrie.

UPDATE Maşina secretarului local al „Rusiei Unite” a explodat

Maşina şefului filialei locale a partidului pro-Putin, „Rusia Unită”, a fost aruncată în aer în oraşul ucrainean ocupat Nova Kakhovka, din regiunea Herson. Politicianul, Vladimir Malov, a fost internat „în stare extrem de gravă” şi „luptă pentru a-şi salva viaţa”, scrie agenţia de presă rusă Ria Novosti.

UPDATE - Rusia a pierdut 281.700 de soldaţi în războiul din Ucraina, a raportat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei  pe 7 octombrie

UPDATE Kyiv Independent -  Rusia a atacat regiunea Odesa în timpul nopţii 

Forţele ruse au lansat mai multe rachete de croazieră supersonice anti-navă Onyx din Crimeea, vizând regiunea Odesa în primele ore ale zilei de 7 octombrie, au raportat Forţele de Apărare Sudice ale Ucrainei pe Telegram.

UPDATE - ISW: Ucraina continuă operaţiunile de contraofensivă lângă Bakhmut. Trupele avansează în regiunea Zaporijia de vest

Surse militare ucrainene au notat că forţele Kievului au continuat acţiuni ofensive de succes la aproximativ opt kilometri sud-est de Bakhmut, lângă Andriivka, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.  

 

UPDATE Biden-Steinmeier, „Parteneriatul SUA-German este esenţial”. Pentru a aborda provocările globale, inclusiv Ucraina

„Bazat pe o istorie comună, pe valori comune şi pe colaborarea în calitate de aliaţi NATO, parteneriatul dintre Statele Unite şi Germania este esenţial pentru a aborda provocările globale şi pentru a continua eforturile noastre de a sprijini poporul ucrainean şi apărarea curajoasă a acestei ţări". Joe Biden şi preşedintele german Frank-Walter Steinmeier au declarat acest lucru într-o întâlnire comună la finalul vizitei lui Steinmeier la Casa Albă cu ocazia Zilei Germano-Americane.

UPDATE În Sevastopol, în Crimeea, sistemul de apărare aeriană respinge atacul

La Sevastopol, oraşul ucrainean din Crimeea ocupat de Federaţia Rusă în 2014, sistemul de apărare aeriană a respins un atac aerian dinspre mare. Acest lucru a fost raportat de agenţia de presă rusă Tass, citându-l pe guvernatorul Mihail Razvozaev.

UPDATE Kiev: atac rusesc în regiunea Odesa

Rusia a lovit regiunea Odesa cu rachete antinavă supersonice de tip Onyx. Acest lucru a fost raportat de RBC-Ucraina, citând Forţele de Apărare de Sud. Rachetele au fost lansate din complexul de rachete de coastă „Bastion” din Crimeea ocupată temporar. A fost găsită o lovitură în clădirea pensiunii din zona de agrement şi în grânarul infrastructurii portuare. Resturile de rachete şi unda de şoc au provocat un incendiu în garajul cooperativei, mai multe blocuri au fost avariate. Oleg Kiper, şeful Odesei Ova, a raportat că patru persoane au fost rănite de sticla spartă.

UPDATE Probleme sociale mari în Rusia

Mai multe surse independente din Rusia susţin că se înregistrează o explozie a numărului de cazuri de violenţă domestică. Soldaţi ruşi care se întorc acasă de pe front îşi ucid soţiile şi copii, actele de cruzime înmulţindu-se în ultimele luni. Specialiştii pun crimele pe traumele psihologice suferite de militari, dar şi pe ruptura care s-a produs în perioada în care familia era împrăştiată.

UPDATE Ucraina continuă operaţiunile de contraofensivă lângă Bahmut

Surse militare ucrainene au remarcat că forţele de la Kiev au continuat acţiunile ofensive de succes la aproximativ opt kilometri sud-est de Bahmut, lângă Andriivka, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

UPDATE Mediazona confirmă identitatea a peste 33.900 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina

Printr-o cercetare open source, Mediazona, o instituţie de presă independentă rusă, împreună cu BBC Rusia, a confirmat numele a 33.904 de soldaţi ruşi care au fost ucişi din februarie 2022 şi până în prezent.

UPDATE SUA sancţionează 42 de companii chineze pentru sprijinul militar acordat Rusiei

Departamentul de Comerţ al SUA a adăugat 42 de companii chineze pe lista de control al exporturilor pentru sprijinul acordat industriei militare şi de apărare a Rusiei.

UPDATE Kadyrov premiază cruzimea fiului

Liderul cecen Ramzan Kadyrov i-a acordat fiului său, Adam Kadyrov, în vârstă de 15 ani, cel mai înalt premiu regional, după ce minorul a bătut un deţinut acuzat de autorităţile ruse că sprijină Ucraina.

UPDATE Voluntarii estonieni sunt atacaţi cu rachete ruseşti în Ucraina

Voluntari de la ONG-urile estoniene Vaba Ukraina şi Ukraina Abi au fost atacaţi cu rachete ruseşti. Nu au fost raportate victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici