Lansarea rachetei Vega a fost anulată în ultima clipă

Cea de-a 23-a misiune a rachetei uşoare Vega a fost anulată în seara zilei de vineri, cu doar câteva secunde înainte de lansarea de la Centrul Spaţial din Guyana.

1510 afișări
Imaginea articolului Lansarea rachetei Vega a fost anulată în ultima clipă

Lansarea rachetei Vega a fost anulată în ultima clipă

La ora 22.36 (1.36 GMT sâmbătă), când a fost anunţat orarul final, lansarea a fost anulată din cauza "unei componente a ansamblului de lansare care nu era gata", a explicat Arianespace, Arianespace, compania responsabilă de lansări.

Cu o singură fereastră de lansare disponibilă, misiunea a fost amânată pe termen nelimitat.

Această a treia şi ultima lansare europeană din 2023 trebuia să plaseze pe orbita joasă a Pământului doi sateliţi de observare a Pământului şi alţi zece sateliţi de mici dimensiuni, pentru o greutate totală a sarcinii utile de 1,2 tone.

Cei doi „pasageri” principali ai acestei misiuni, Theos-2, un satelit de observare optică de înaltă rezoluţie, şi Formosat-7R/Triton, un satelit ştiinţific echipat cu un sistem de colectare a semnalelor care ricoşează de la suprafaţa mării pentru a avertiza în caz de taifunuri, vor fi lansaţi pentru Agenţia thailandeză de dezvoltare a geoinformaticii şi tehnologiei spaţiale şi, respectiv, pentru Agenţia spaţială taiwaneză (Tasa).

În primele şase luni ale anului, Arianespace a lansat o singură rachetă Ariane 5 în numele ESA (ultima a fost lansată la începutul lunii iulie), în timp ce americanii de la SpaceX au efectuat 43 de lansări cu Falcon 9 - adică aproape de două ori pe săptămână -, iar chinezii de la CASC de 18 ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vega,
lansare,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici