Războiul din Ucraina, ziua 630. Zelenski vrea răzbunare pentru Avdiivka. Ruşii suferă pierderi masive pe frontul din est

  • Ruşii au pierdut 4000 de soldaţi în două săptămâni
  • Germania va furniza Ucrainei 25 de tancuri Leopard 1
  • Ucraina a doborât 7 din 9 drone ruseşti de atac peste noapte
  • Armata ucraineană avariază cu ajutorul dronelor un depozit de explozibili din Bryansk
4698 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 630. Zelenski vrea răzbunare pentru Avdiivka. Ruşii suferă pierderi masive pe frontul din est

Sursa foto: Hepta

UPDATE Cehia îngheaţă proprietăţile imobiliare deţinute de statul rus în ţară

Cehia a îngheţat bunurile imobiliare aflate în gestiunea agenţiei de stat din Rusia care supraveghează proprietăţile imobiliare de stat din străinătate, a anunţat Ministerul ceh de Externe.
 
De asemenea, agenţiei Goszagransobstvennost, subordonată Biroului prezidenţial, i se va interzice să desfăşoare orice activitate comercială pe teritoriul ceh.
 
Nu i se va permite să vândă, să transfere sau să închirieze proprietăţile aflate în administrarea agenţiei, au declarat oficialii cehi.
 
Veniturile din activităţile Goszagransobstvennost intră direct în bugetul de stat al Rusiei, a subliniat ministerul.

UPDATE Rusia admite că trupele ucrainene operează pe malul estic ocupat al râului Nipru

Rusia a recunoscut pentru prima dată, la 15 noiembrie, că soldaţii ucraineni au stabilit poziţii pe malul estic al râului Dnipro ocupat în regiunea Herson.
 
Volodymyr Saldo, liderul instalat de Rusia în partea ocupată a regiunii Herson, a declarat pe canalul său Telegram că grupuri mici de soldaţi ucraineni s-au răspândit de la un pod de cale ferată din regiune până la Krynky, un sat situat la aproximativ 35 de kilometri est de Herson şi la doi kilometri sud-est de râul Dnipro.
 
El a afirmat că trupele ucrainene prezente în Krynky se află sub tiruri intense ale Rusiei şi ar fi suferit pierderi grele.
 
Nataliia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei, a declarat că forţele ruseşti "se apără în mod activ" în apropierea râului Dnipro.

UPDATE Fostul secretar de stat american se va alătura consiliului de administraţie al Kyivstar

Fostul secretar de stat american Mike Pompeo se va alătura consiliului de administraţie al Kyivstar, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă din Ucraina, a anunţat pe 14 noiembrie compania Veon.
 
"Secretarul Pompeo se alătură în calitatea sa de partener al Impact Investments, o firmă de investiţii şi consultanţă strategică şi financiară cu sediul în SUA, recent înfiinţată, care urmăreşte să dezvolte parteneriate pe termen lung cu cele mai importante companii din lume, într-o serie de industrii şi zone geografice", se arată în comunicat.
 
Pompeo a ocupat funcţia de secretar de stat în perioada 2018-2021 sub conducerea fostului preşedinte Donald Trump, după ce anterior a fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) în perioada 2017-2018. El a fost un aliat ferm al lui Trump, chiar şi după încheierea mandatului său de preşedinte. Pompeo a susţinut, de asemenea, încercările lui Trump de a anula rezultatele alegerilor din 2020.
 
Bloomberg a relatat despre intrarea lui Pompeo în consiliul de administraţie, menţionând că aceasta are loc în contextul în care Veon "încearcă să restabilească ceea ce a numit drepturile sale corporative în Kyivstar".

UPDATE Bombardamentele ruseşti au lovit 2 instalaţii energetice din regiunile Harkov şi Doneţk

Bombardamentele ruseşti din 15 noiembrie au lovit o centrală termică din regiunea Doneţk şi au avariat o conductă de gaze din regiunea Harkov, a scris Ministerul ucrainean al Energiei.
 
Bombardamentele au lovit zona centralei, fără a provoca victime. O anchetă preliminară este în curs de desfăşurare pentru a determina amploarea daunelor, dacă este cazul.
 
Avarierea conductei de gaz din regiunea Harkov a făcut ca cel puţin 300 de persoane să nu mai aibă acces la gaz.

UPDATE Cel puţin un mort şi 7 răniţi în urma unor atacuri cu rachete ruseşti în regiunea Zaporizhzhia

 Exploziile au avariat mai multe case, maşini precum şi alte clădiri. Tipul de rachete folosite era încă în curs de clarificare, a declarat Malashko.

UPDATE Danemarca ar putea bloca trecerea petrolierelor ruseşti prin apele sale

Danemarca ar putea viza petrolierele ruseşti care operează fără asigurare occidentală, ceea ce unele au ales să facă de când SUA şi aliaţii săi au impus un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril pentru exporturile de petrol rusesc.

UPDATE O universitate din Moscova importă un detector de drone canadian, în ciuda sancţiunilor

Universitatea Tehnologică Rusă din Moscova a reuşit să importe un detector de drone de înaltă tehnologie din Canada, în ciuda sancţiunilor stricte, a relatat la 15 noiembrie agenţia de presă independentă rusească Agenstvo.

UPDATE SUA vor finanţa cu un milion de dolari centrul internaţional pentru urmărirea penală a agresiunii ruseşti împotriva Ucrainei

Departamentul de Stat al SUA va oferi 1 milion de dolari pentru a sprijini Centrul internaţional pentru urmărirea penală a infracţiunii de agresiune împotriva Ucrainei (ICPA), a anunţat purtătorul de cuvânt Matthew Miller, la 14 noiembrie.

UPDATE Zaluzhnyi ţine o convorbire cu şeful Statului Major al Apărării din Franţa

Valerii Zaluzhnyi a avut o convorbire telefonică cu şeful Statului Major al Apărării din Franţa, Thierry Burkhard, la 14 noiembrie, a declarat comandantul-şef al forţelor armate ale Ucrainei pe reţelele de socializare.

UPDATE Atacurile ruseşti au cauzat 2 decese şi au rănit 12 persoane în ultima zi

Atacurile ruseşti au ucis doi civili ucraineni şi au rănit alţi 12 în ultima zi, au anunţat oficiali locali la începutul zilei de 15 noiembrie.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 314.290 de soldaţi în Ucraina

Acest număr include 820 de victime ale forţelor ruse doar în ultima zi.

UPDATE Un mort şi doi răniţi în urma atacului Rusiei în regiunea Doneţk

Forţele ruse au lansat un atac cu rachete în noaptea de 15 noiembrie, vizând oraşul Selydove din partea de vest a regiunii Doneţk.

UPDATE Forţele ruseşti încearcă probabil să recâştige iniţiativa în Ucraina prin mai multe ofensive simultane

 Mai mulţi oficiali ucraineni au subliniat complexitatea situaţiei de pe linia frontului, afirmând că forţele ucrainene menţin controlul asupra spaţiului de luptă.

UPDATE Ucraina şi Polonia nu reuşesc să ajungă la un acord legat de protestele la frontieră

Guvernele ucrainene şi polonez nu au reuşit să facă progrese în oprirea unui protest al camionagiilor polonezi la graniţa cu Ucraina. Protestul durează de o săptămână .

​UPDATE Ucraina începe un program de asigurare a cerealelor

Ucraina a lansat un program de asigurare cu brokerul Marsh McLennan şi Lloyd’s din Londra pentru a acoperi navele de cereale care pleacă din porturile ucrainene, la câteva zile după ce o navă de marfă străină a fost lovită de o rachetă rusă, potrivit Bloomberg.

UPDATE Finlanda are în vedere închiderea frontierei cu Rusia

Finlanda ia în considerare închiderea completă a graniţei cu Rusia, a declarat prim-ministrul finlandez Petteri Orpo, după mai multe incidente petrecute de-a lungul frontierei comune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici