LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 639. Vizita lui Putin în Belarus produce îngrijorări. Ruşii continuă să omoare civili nevinovaţi

  • Parlamentul rus a adoptat bugetul pentru susţinerea operaţiunilor militare din Ucraina
  • Raidurile ruseşti au ucis 7 şi rănit 12 civili în cursul nopţii
  • Un propagandist rus a fost ucis în Ucraina
2784 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 639. Vizita lui Putin în Belarus produce îngrijorări. Ruşii continuă să omoare civili nevinovaţi

Sursa foto: Hepta

UPDATE Reuters: Ucraina se confruntă cu o penurie de GPL din cauza blocadei poloneze la graniţă

Aproximativ un milion de maşini ucrainene folosesc GPL, din care o treime este livrat în Ucraina prin frontiera poloneză.

UPDATE Zelensky cere armatei să prezinte un nou plan de mobilizare

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele leton Edgars Rinkevics, preşedintele Volodymyr Zelensky a declarat că a ascultat rapoartele privind provocările din domeniul mobilizării şi opţiunile de soluţionare a acestora în cadrul reuniunii de astăzi a Statului Major.

UPDATE Preşedintele leton soseşte în Ucraina într-o vizită oficială

Preşedintele Volodymyr Zelensky i-a urat bun venit omologului său leton în capitala Ucrainei, mulţumind ţării natale a lui Rinkevics pentru "adoptarea unei poziţii de principiu în favoarea aderării depline a Ucrainei la UE".

UPDATE Bild: SUA şi Germania încearcă în linişte să convingă Ucraina să negocieze

Statele Unite şi Germania speră să determine Ucraina să negocieze cu Rusia prin intermediul unor livrări de arme atent direcţionate, a relatat tabloidul german Bild la 24 noiembrie, citând o sursă guvernamentală anonimă.

UPDATE Bombardamentele ruseşti asupra regiunii Kherson au ucis o persoană şi au rănit alta

O lovitură de artilerie rusă asupra satului Dniprovske din Kherson Oblast la 24 noiembrie a ucis un bărbat de 50 de ani şi a rănit o femeie de 44 de ani, a raportat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

UPDATE Un oficial NATO vrea un "Schengen militar" în Europa, ceea ce stârneşte ameninţări din partea Kremlinului

Kremlinul a criticat pe 24 noiembrie propunerea unui oficial NATO privind un analog militar pentru Spaţiul Schengen în Europa, lansând ameninţări ca răspuns, a relatat agenţia de presă de stat rusă TASS.

UPDATE SBU: A fost identificat comandantul rus care a ordonat uciderea civililor din Bucha

Locotenent-colonelul Dosyagaev, comandant al Batalionului 2 din Regimentul 104 al Diviziei 76 de asalt aeropurtat a Forţelor Aeropurtate Ruse, a fost mobilizat la Bucha la începutul invaziei.

UPDATE Premierul lituanian Simonyte vizitează Kievul

În prima sa oprire, Ingrida Simonyte a vizitat un memorial pentru soldaţii ucraineni căzuţi la datorie şi şi-a prezentat omagiile.

UPDATE Atacurile ruseşti din regiunea Kherson au provocat 3 morţi şi 11 răniţi, inclusiv 3 copii

Biblioteca pentru copii din Kherson a primit, de asemenea, o lovitură directă, avariind partea din faţă a clădirii, dar nu s-au înregistrat victime.

UPDATE Ministerul Apărării: 4,8 miliarde de dolari vor fi alocate pentru obuze, rachete în 2024

Ministrul adjunct al Apărării, Iurii Dzhyhyr, a declarat că alte 80 de miliarde de Hr (2,2 miliarde de dolari) vor fi alocate pentru achiziţionarea de echipamente militare.

UPDATE - Kremlin: NATO se apropie de graniţele noastre

NATO se îndreaptă spre graniţele Federaţiei Ruse, acest lucru nu poate decât să provoace îngrijorare şi nu poate decât să provoace măsuri de răzbunare. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „NATO este cea care îşi deplasează constant infrastructura militară către graniţa noastră, noi nu ne îndreptăm către infrastructura NATO. Acest lucru nu poate decât să ne provoace îngrijorare şi poate duce doar la măsuri de răzbunare, pentru a ne asigura siguranţa”, a spus el.

UPDATE După Bayraktar, un alt tip de dronă face ravagii pe front

UPDATE Forţele ruse au bombardat opt ​​comunităţi din regiunea Sumi

Forţele ruse au bombardat opt ​​comunităţi din regiunea Sumi, în ultimele 24 de ore. Acest lucru a fost raportat de administraţia militară regională, precizând că au fost înregistrate cel puţin 86 de explozii, armata rusă vizând comunităţile Krasnopillia, Bilopillia, Myropillia, Khotin, Yunakivka, Velyka Pysarivka, Shalyhyne şi Znob-Novhorodske. Nu au fost raportate victime sau daune aduse infrastructurii civile.  În comunitatea Miropillia, un elicopter de atac rusesc a lansat rachete în comunitate. Comunitatea Krasnopillia, care are în jur de 7.800 de locuitori, a fost cea care a suferit cele mai intense atacuri, cu 23 de explozii înregistrate în zonă. Oraşul este situat la aproximativ 12 kilometri vest de graniţa dintre Rusia şi Ucraina.

UPDATE Moscova, 16 drone Kiev distruse

Rusia a anunţat că a distrus 16 drone ucrainene în sudul ţării şi peste peninsula Crimeea. În cursul nopţii, „a fost zădărnicită o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu drone aeriene împotriva site-urilor de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a spus Ministerul rus al Apărării.

UPDATE Finlanda va mări bugetul de apărare pentru ajutorul pentru Kiev

Guvernul finlandez a înaintat o propunere de modificare a proiectului de buget pentru 2024, care include o limită mai mare de cheltuieli pentru ajutorul acordat Ucrainei, a declarat aseară Ministerul de Finanţe al ţării nord-europene. Pragul maxim de cheltuieli pentru apărare pentru perioada 2024-2028 ar urma să fie majorat cu aproape 96 de milioane de euro, pentru a acoperi costurile celui de-al 19-lea pachet de ajutoare anunţat anterior pentru Kiev. Cheltuielile pentru 2024 ar creşte cu 20,7 milioane de euro. Helsinki a propus, de asemenea, să ofere o sumă suplimentară de 25 de milioane de euro în investiţii şi cheltuieli cu împrumuturi în Ucraina, pentru a facilita participarea companiilor finlandeze la eforturile de reconstrucţie în ţara atacată de Rusia.

UPDATE Rusia bombardează masiv regiunea Sumi

Ruşii au bombardat opt localităţi din regiunea Sumi. În total au fost raportate şapte victime şi 12 răniţi, toţi civili, informează administraţia militară a regiunii.

UPDATE Parlamentul leton extinde asistenţa pentru refugiaţii ucraineni

Parlamentul leton a aprobat prelungirea asistenţei pentru refugiaţii ucraineni. Aceştia vor primi locuinţe şi hrană, până la sfârşitul anului 2024.

UPDATE Procurorul general al Ucrainei salută grupul operativ Europol pentru investigarea crimelor de război

Procurorul general al Ucrainei Andrii Kostin a salutat decizia Europol de a înfiinţa un grup operativ pentru informaţii cu sursă deschisă (OSINT) pentru a sprijini investigarea crimelor de război din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici