Războiul Israel - Hamas. Lupte intense în Fâşia Gaza / Armata israeliană susţine că a ucis "zeci de terorişti" / Liderul Hamas este aşteptat la Cairo pentru discuţii despre armistiţiu

  • Armata israeliană afirmă că militarii israelieni au ucis "zeci de terorişti" în ultimele 24 de ore în luptele care au avut loc în Fâşia Gaza.
  • Liderul Hamas este aşteptat joi la Cairo pentru discuţii privind propunerea de armistiţiu în Gaza.
  • O navă de război americană a doborât trei drone iraniene şi o rachetă houthi, afirmă armata americană
343 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Lupte intense în Fâşia Gaza / Armata israeliană susţine că a ucis "zeci de terorişti" / Liderul Hamas este aşteptat la Cairo pentru discuţii despre armistiţiu

UPDATE Medici fără Frontiere îşi exprimă îngrijorarea faţă de îngheţarea finanţării UNRWA

Organizaţia neguvernamentală franceză Medici fără frontiere (MSF) a cerut donatorilor internaţionali să reconsidere suspendarea finanţării Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, subliniind consecinţele umanitare grave ale unei astfel de măsuri.

"În Gaza, criza umanitară a atins niveluri catastrofale. Orice limitare suplimentară a ajutorului va duce la mai mulţi morţi şi suferinţe", a avertizat grupul într-o postare pe X.

"Consecinţele pe care aceste reduceri de fonduri le vor avea pe teren contrazic măsurile provizorii emise de Curtea Internaţională de Justiţie (...) pentru a asigura fluxuri suficiente de ajutor umanitar în Gaza", a adăugat MSF.

UPDATE Ministerul Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas, anunţă un bilanţ de 27.019 morţi

Cel puţin 27.019 palestinieni au fost ucişi şi 66.139 au fost răniţi în urma atacurilor israeliene asupra Fâşiei Gaza începând cu 7 octombrie, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii din Gaza.

În ultimele 24 de ore, 118 palestinieni au fost ucişi şi 190 răniţi, a adăugat ministerul.

UPDATE Armata israeliană susţine că a ucis zeci de militanţi Hamas

Armata israeliană afirmă că trupele sale au ucis "zeci de terorişti" în ultimele 24 de ore în luptele care au avut loc în Fâşia Gaza.

În actualizarea sa zilnică, armata israeliană a declarat că trupele sale s-au angajat în lupte corp la corp şi au dirijat lovituri aeriene în oraşul Khan Younis din sud, punctul central al ofensivei sale din ultimele săptămâni.

De asemenea, a raportat lupte în centrul şi nordul Fâşiei Gaza.

Şeful Hamas este aşteptat la Cairo pentru discuţii despre armistiţiu

Liderul Hamas este aşteptat joi la Cairo pentru discuţii privind propunerea de armistiţiu în Gaza, în timp ce Israelul şi-a continuat ofensiva în teritoriul palestinian asediat.

Hamas analizează o propunere de armistiţiu de şase săptămâni în războiul cu Israelul, a declarat o sursă pentru AFP, după ce mediatorii s-au reunit la Paris weekendul trecut.

Luptele se concentrează în prezent în principalul oraş din sud, Khan Younis, unde Israelul spune că se ascund militanţi importanţi ai Hamas.

Peste noapte, martorii au declarat că mai multe atacuri aeriene israeliene au lovit oraşul, în timp ce lucrătorii umanitari şi din domeniul sănătăţii au raportat de câteva zile lupte grele, în special în jurul a două spitale.

O navă de război americană a doborât trei drone iraniene şi o rachetă houthi, afirmă armata americană

O navă de război americană a doborât miercuri trei drone iraniene şi o rachetă balistică lansată de rebelii Houthi din Yemen, susţinuţi de Teheran, a anunţat armata americană.

"Militanţii Houthi susţinuţi de Iran au tras o rachetă balistică anti-navă din zonele controlate de Houthi în Yemen spre Golful Aden. Racheta a fost doborâtă cu succes de USS Carney", a precizat Comandamentul Central într-un comunicat, referindu-se la un distrugător al marinei americane.

Mai puţin de o oră mai târziu, "USS Carney a doborât trei drone iraniene în apropierea sa", a adăugat CENTCOM, fără a preciza dacă dronele erau înarmate sau doar pentru supraveghere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici