Războiul din Ucraina, ziua 420. Zelenski inspectează frontiera cu Belarus şi Polonia / FT: Stocuri de muniţie pentru apărarea aeriană ucraineană sunt pe terminate. Un fost membru al parlamentului ucrainean a fost ucis în prima linie

  • Artileria ucraineană a doborât şase drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană şi un Orlan-10 de fabricaţie rusă
  • Polonia a fost de acord să reia tranzitul cerealelor ucrainene pe teritoriul său
  • Un fost membru al parlamentului ucrainean a fost ucis în prima linie
5177 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 420. Zelenski inspectează frontiera cu Belarus şi Polonia / FT: Stocuri de muniţie pentru apărarea aeriană ucraineană sunt pe terminate. Un fost membru al parlamentului ucrainean a fost ucis în prima linie

Zelenski încurajează trupele din Avdiivka însă este nemulţumit de cursul luptelor. Vizita lui Putin în teritoriile ocupate creşte moralul armatei ruse

UPDATE 21:00 - SUA anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Pachetul include mai multă muniţie pentru sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), obuze de artilerie de 155 mm şi 105 mm, sisteme de arme antiblindare, mine antitanc şi mai mult de nouă milioane de cartuşe de muniţie pentru arme de calibru mic.

UPDATE 20:29 - Comandant pe Bakhmut: Luptele „dinamice” continuă, oraşul rămâne în picioare

Rusia concentrează „cel mai mare număr de forţe” în Bakhmut din regiunea Doneţk, dar apărătorii ucraineni „reţin atacul inamicului”, a declarat generalul colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul Forţelor Terestre ale Ucrainei, pe 19 aprilie. 

UPDATE 19:45 -Bulgaria interzice temporar importul de produse agricole ucrainene

Bulgaria a blocat temporar importurile de cereale ucrainene şi alte 20 de produse alimentare pentru a proteja piaţa locală, a declarat ministrul Agriculturii al ţării, Yavor Gechev, pe 19 aprilie, citat de radioul naţional.

UPDATE 18:40 - Mass-media: Ucraina primeşte un alt sistem IRIS-T din Germania

Germania a livrat Ucrainei al doilea dintre cele patru sisteme de rachete antiaeriene IRIS-T promise „în jurul datei de 16 aprilie”, a informat Der Spiegel pe 19 aprilie, citând sursele sale. 

UPDATE 17:00 Zelenski inspectează frontiera cu Belarus şi Polonia

Preşedintele ucrainean a inspectat frontiera cu Belarus şi Polonia şi a mulţumit gărzilor pentru apărarea ţării de la invazia Rusiei.

"Este o onoare pentru mine să mă aflu astăzi aici pentru a le mulţumi poliţiştilor noştri de frontieră pentru că au protejat frontiera de stat", a scris Zelensko într-o postare pe Telegram, care a inclus imagini în care apare adresându-se poliţiştilor de frontieră şi înmânând premii.

"Pentru protecţia statului nostru în Bahmut. Ştiu cât de ferm aţi stat acolo, ţinând Bahmut", a spus el.

Zelenski a declarat că Ucraina trebuie "să fie pregătită" la graniţa cu Belarus, chiar dacă Kievul nu a văzut momentan "nimic puternic" acolo, în afară de declaraţii.

UPDATE 16:00 Rusia avertizează Coreea de Sud asupra efectelor furnizării de armament Ucrainei

Administraţia de la Moscova a avertizat că, prin furnizarea de armament, Coreea de Sud ar deveni participant la conflict. "Din nefericire, Seulul a avut o poziţie mai degrabă inamicală în toată această problemă. Vor încerca să atragă din ce în ce mai multe ţări direct în conflict. Dar, desigur, începerea furnizării de armament va însemna un anumit nivel de implicare în conflict", a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Yoon Suk Yeol se va deplasa la Washington săptămâna viitoare, pentru o întrevedere cu preşedintele SUA, Joseph Biden, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de parteneriat bilateral.

Fostul preşedinte şi prim-ministru rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională, a sugerat că Rusia ar putea reacţiona prin furnizarea de armament avansat Coreei de Nord. "Mă întreb ce vor spune locuitorii Coreei de Sud când vor vedea cele mai noi tipuri de armament rusesc în mâinile vecinilor lor, partenerii noştri din Coreea de Nord?", a transmis Medvedev.

UPDATE 15:00 Sistemele de apărare antiaeriană Patriot, în uz în Ucraina

Sistemele de apărare antiaeriană Patriot, pe care guvernul ucrainean le solicitase pentru a ajuta la apărarea împotriva atacurilor aeriene, au ajuns în ţară, potrivit ministrului ucrainean al apărării.
 
Oleksii Reznikov a postat pe Twitter că "cerul nostru frumos devine mai sigur pentru că sistemele de apărare aeriană Patriot au ajuns în Ucraina".

UPDATE 14:00 Ucraina primeşte primul sistem de apărare Patriot din Germania

Ucraina primeşte primul sistem de apărare Patriot din Germania. Germania a livrat Ucrainei sistemul de apărare antiaeriană Patriot şi un set de rachete. În plus, Berlinul a trimis 16 camioane militare Zetros şi două vehicule de protecţie a frontierelor.

UPDATE 13:00 O nouă ţară interzice cerealele din Ucraina. România a rămas sigura cale pentru cerealele ucrainene / Discuţii la Bucureşti pentru găsirea unei soluţii

Bulgaria a introdus o interdicţie temporară asupra importurilor de cereale din Ucraina, cu excepţia celor aflate în tranzit, a anunţat miercuri Radio Bulgaria, citându-l pe premierul interimar Galab Donev.

UPDATE 12:00 Atacul rusesc asupra regiunii Harkov a ucis 2 persoane

Două persoane au fost ucise de un atac aerian rusesc lansat asupra oraşului Vovchansk pe 18 aprilie, a raportat a doua zi guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Syniehubov.

UPDATE 11:00 FT: Stocuri de muniţie pentru apărarea aeriană ucraineană sunt pe terminate / Reuniune de urgenţă a aliaţilor pentru a găsi o soluţie

Financial Times relatează că subiectul principal al reuniunii aliaţilor Ucrainei, care va avea loc vineri la baza militară Ramstein din Germania, va fi refacerea stocurilor de muniţie pentru apărarea aeriană ucraineană. Acest lucru este important nu numai pentru protecţia împotriva atacurilor ruseşti, ci şi pentru succesul ofensivei aşteptate a armatei ucrainene.

UPDATE 10:00 Este posibil ca Rusia să se pregătească să saboteze turbinele eoliene, conductele de gaz şi cablurile electrice din ţările nordice

Este posibil ca Rusia să se pregătească să saboteze parcuri eoliene, conducte de gaz şi cabluri de energie şi internet în apele din jurul Danemarcei, Norvegiei, Finlandei şi Suediei, a relatat la 19 aprilie presa daneză DR Nyheder.

UPDATE 09:00 Statul Major General: Rusia a pierdut 183.750 de soldaţi în Ucraina de la 24 februarie 2022

Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene a raportat la 19 aprilie că Rusia a pierdut 183.750 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie anul trecut. Acest număr include 620 de pierderi suferite de forţele ruseşti chiar în ultima zi.

UPDATE 08:00 Forţele aeriene ucrainene: 10 din cele 12 drone Shahed de fabricaţie iraniană au fost doborâte deasupra regiunii Odesa

Forţele aeriene ucrainene au raportat că au doborât zece din cele douăsprezece drone "kamikaze" Shahed de fabricaţie iraniană lansate de Rusia în regiunea Odesa în noaptea de 19 aprilie.

UPDATE 07:00 Coreea de Sud ar putea oferi ajutor militar Ucrainei în anumite circumstanţe

Coreea de Sud ar putea oferi mai mult decât ajutor umanitar şi financiar Ucrainei în cazul în care "există o situaţie pe care comunitatea internaţională nu o poate tolera", a declarat preşedintele Yoon Suk Yeol pentru Reuters într-un interviu publicat pe 19 aprilie.

UPDATE 05:00 Ministrul de Externe Dmytro Kuleba vizitează Kuweit

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a vizitat statul arab Kuweit pentru a discuta despre proiectele de reconstrucţie şi dezvoltare postbelică în Ucraina, potrivit site-ului web al Ministerului de Externe al Ucrainei.

UPDATE 03:00 Ombudsman: Rusia trebuie să fie urmărită penal pentru distrugerea culturii ucrainene

Ombudsmanul pentru patrimoniu, Dmytro Lubinets, a declarat că distrugerea de către Rusia a patrimoniului cultural ucrainean încalcă normele dreptului internaţional şi aceasta trebuie sancţionată în consecinţă.

UPDATE 01:00 Biden extinde interdicţia asupra navelor afiliate ruşilor în porturile americane

Preşedintele american Joe Biden a declarat că extinde interdicţia asupra navelor afiliate ruşilor din porturile americane. Decretul, care a fost implementat în aprilie 2022, urma să expire săptămâna aceasta, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici