Războiul din Ucraina, ziua 515. Atac cu drone asupra unui depozit de muniţii din Crimeea/ Forţele ucrainene au continuat operaţiunile de contraofensivă pe cel puţin trei sectoare ale frontului/ Imaginile din satelit arată o concentrare armată în Belarus. Minskul spune că va organiza exerciţii militare cu luptătorii Wagner în apropierea graniţei cu Polonia

  • Forţele ucrainene au continuat operaţiunile de contraofensivă pe cel puţin trei sectoare ale frontului.
  • Un atac cu drone asupra unui depozit de muniţii din Crimeea a determinat autorităţile să evacueze o rază de 5 km şi să suspende pentru scurt timp traficul rutier pe podul care leagă peninsula de Rusia, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii, instalat de Moscova.
  • Kuleba: Aliaţii NATO sunt de acord asupra unei proceduri simplificate pentru aderarea Ucrainei
  • Stoltenberg: „Nici o decizie finală” cu privire la candidatura Ucrainei la NATO
  • Ruşii au adoptat o poziţie ofensivă pe frontul de est din Lugansk
12954 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 515. Atac cu drone asupra unui depozit de muniţii din Crimeea/ Forţele ucrainene au continuat operaţiunile de contraofensivă pe cel puţin trei sectoare ale frontului/  Imaginile din satelit arată o concentrare armată în Belarus. Minskul spune că va organiza exerciţii militare cu luptătorii Wagner în apropierea graniţei cu Polonia

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE Zelenski: Ucraina are nevoie de o apărare aeriană mai puternică pentru a lupta împotriva atacurilor ruseşti cu rachete

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că singura modalitate prin care Ucraina poate contracara atacurile cu rachete ruseşti este de a obţine un "scut aerian complet".
 
Zelenski a adăugat că, în ciuda tuturor ajutoarelor militare care vin în Ucraina, ţara are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a-şi acoperi întregul teritoriu.

UPDATE Trupele ucrainene luptă în 27 de confruntări militare cu armata rusă

În total, Rusia a atacat Ucraina cu 17 rachete de croazieră şi 2 rachete balistice, dintre care 9 rachete au fost distruse de apărarea antiaeriană ucraineană. De asemenea, a efectuat 26 de atacuri aeriene şi a lovit Ucraina de 35 de ori cu lansatoare multiple de rachete, rănind mai mulţi civili.
 
Cele mai grele lupte cu trupele ruseşti au avut loc în apropierea localităţilor Lyman, Bakhmut, Avdiivka şi Marinka din regiunea Doneţk, precum şi în direcţia Kupiansk din regiunea Harkov.

UPDATE Un atac cu rachete al ruşilor a avariat 25 de clădiri istorice din Odesa

Un civil a fost ucis şi alţi 21 au fost răniţi, inclusiv patru copii, în timp ce forţele ruse au lovit zona rezidenţială din centrul oraşului Odesa.

Autorităţile locale au declarat după atac că două clădiri arhitecturale au fost grav avariate sau distruse. Printre acestea se numără Catedrala Schimbarea la Faţă din Odesa, care aparţine ramurii Bisericii Ortodoxe Ruse active în Ucraina.

UPDATE The Guardian-SUA „sunt ferme în privinţa refuzului” de a furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune 

Nu a existat nicio schimbare în politica SUA cu privire la furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei , în ciuda presiunii crescânde din partea parlamentarilor din Congres şi a guvernului de la Kiev, relatează Washington Post.

 

UPDATE  Kyiv Independent- Obuzele ruseşti lovesc din nou Nikopol

Atacul a afectat clădiri rezidenţiale şi alte facilităţi şi infrastructură, inclusiv o linie electrică.

 

UPDATE Situaţia în ultimele 24 de ore

Forţele ucrainene au continuat operaţiunile de contraofensivă pe cel puţin trei sectoare ale frontului. Statul Major ucrainean a raportat că forţele ucrainene au efectuat operaţiuni de contraofensivă în direcţiile Berdyansk (zona Zaporojie-Doneţk) şi Melitopol (vestul Oblast Zaporijia). Ministerul rus al Apărării (MOD) a susţinut că forţele ruse au respins 14 atacuri ucrainene la sud de Kreminna, regiunea Lugansk şi în zona Bahmut. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că operaţiunile de contraofensivă ucraineană ar putea creşte în curând ritmul şi că întârzierea operaţiunilor de contraofensivă se datorează parţial materialului limitat. Zelenski a declarat la Forumul de Securitate din Aspen din 21 iulie că forţele ucrainene intenţionau să lanseze operaţiuni contraofensive în primăvară, dar că lipsa muniţiilor şi a echipamentelor militare, cum ar fi echipamentele de deminare şi formarea continuă a Ucrainei în străinătate, a necesitat o întârziere.

UPDATE  Imaginile din satelit arată o concentrare armată în Belarus. Minskul spune că va organiza exerciţii militare cu luptătorii Wagner în apropierea graniţei cu Polonia / Lukaşenko a plecat spre Rusia pentru a discuta cu Putin

Garnizoana militară Tsel din centrul Belarusului a înregistrat recent o creştere a numărului de vehicule şi echipamente, potrivit imaginilor din satelit ale companiei de tehnologie Umbra

UPDATE Atac cu drone asupra unui depozit de armament rus

Un atac cu drone asupra unui depozit de muniţii din Crimeea a determinat autorităţile să evacueze o rază de 5 km şi să suspende pentru scurt timp traficul rutier pe podul care leagă peninsula de Rusia, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii, instalat de Moscova.

Ucraina a declarat că armata sa a distrus un depozit de petrol şi depozite ale armatei ruse în ceea ce a numit districtul "ocupat temporar" Oktiabrske din centrul Crimeei.

UPDATE - Ucraina şi-a dezvoltat propriile sisteme de apărare aeriană

Ucraina şi-a dezvoltat şi testează acum propriile sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acţiune, a declarat oficialul Radei Supreme, Yehor Cerniev, în timpul unei emisiuni televizate.

"Avem cele mai noi sisteme de apărare aeriană. Acum sunt de rază medie", a declarat

Oficialul ucrainean a adăugat că testarea sistemelor antiaeriene este în curs de desfăşurare şi pare „destul de reuşită”.

UPDATE - Ruşii forţează linia frontului

În timp ce trupele ruse desfăşoară o operaţiune în esenţă defensivă în sudul Ucrainei, ele au adoptat o poziţie ofensivă în altă parte de-a lungul liniei frontului, potrivit actualizărilor armatei de la Kiev, liderilor regionali şi bloggerii ruşi.

În regiunea Lugansk din estul Ucrainei, în special, trupele Moscovei par să aibă Ucraina ferm pe picior de plecare.

„Ieri, inamicul a încercat să avanseze aproape de-a lungul întregii linii a frontului. Aceste încercări au fost oprite de armata noastră. Inamicul suferă pierderi semnificative de personal şi mijloace, dar presează în fiecare zi”, a declarat Artem Lysohor, şeful administraţiei militare a regiunii.

UPDATE - Numărul de luptători Wagner din Belarus „ar putea ajunge la aproximativ 5.000”, susţine poliţia de frontieră din Ucraina

Numărul luptătorilor Wagner din Belarus „ar putea ajunge la aproximativ 5.000”, potrivit lui Andrii Demcenko, purtător de cuvânt al Serviciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

„La început, când grupurile de mercenari au început să pătrundă în Belarus, numărul lor era estimat la câteva sute. Cu toate acestea, acum, având în vedere informaţiile disponibile, numărul lor este cu siguranţă diferit şi poate ajunge estimativ la aproximativ 5.000”, a declarat Demcenko.

Totuşi, numărul mercenarilor ruşi nu reprezintă o ameninţare directă pentru Ucraina pentru că poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru orice situaţie.

„Situaţia de la frontieră este pe deplin sub control”, susţine Demcenko.

UPDATE - Zelenski îi cere lui Stoltenberg să convoace Consiliul NATO-Ucraina cu privire la criza acordurilor de cereale.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că i-a cerut secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unui apel telefonic, să convoace Consiliul NATO-Ucraina pentru a discuta despre încetarea Iniţiativei privind cerealele Mării Negre.

UPDATE - Lukaşenko soseşte la Sankt Petersburg pentru a se întâlni cu Putin

Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko a sosit la Sankt Petersburg pentru a se întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin, potrivit serviciului de presă al lui Lukaşenko.

UPDATE - Fost şef al biroului de înrolare militară din Odesa, suspectat de îmbogăţire ilicită

Fostul şef al biroului de înrolare militară din Odesa, Yevhen Borysov, este suspectat de îmbogăţire ilicită şi încălcarea ordinului serviciului militar, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

UPDATE - Guvernul suedez promite un ajutor substanţial pentru redresarea Ucrainei

Guvernul suedez a promis 522 de milioane de euro pentru redresarea Ucrainei, a anunţat Ministerul Economiei al Ucrainei.

UPDATE - UNESCO condamnă atacul rusesc asupra centrului istoric al Odesei

UNESCO a emis o declaraţie în care condamnă recentele atacuri cu rachete ruseşti lansate asupra centrului istoric al oraşului Odesa, un sit desemnat în patrimoniul mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici