Războiul din Ucraina, ziua 567. Incendiu la şantierul naval din Sevastopol după un atac cu rachete / Kim Jong Un spune că Rusia va „învinge împotriva răului” / / Noi fragmente de dronă descoperite pe teritoriul României

  • Incendiu la şantierul naval din Sevastopol după un atac ucrainean cu rachete.
  • Rusia „nu are alte opţiuni” decât să câştige războiul, spune ministrul Apărării.
  • Kim Jong Un spune că Rusia va „învinge împotriva răului”.
  • Noi 'fragmente de dronă' descoperite pe teritoriul României.
16308 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 567. Incendiu la şantierul naval din Sevastopol după un atac cu rachete / Kim Jong Un spune că Rusia va „învinge împotriva răului” / / Noi fragmente de dronă descoperite pe teritoriul României

UPDATE 14:55 Rusia: Navele avariate în atacul cu rachete pot fi încă folosite

Rusia a susţinut că două dintre navele sale din Flota Neagră avariate după ce Kievul a lansat un atac cu rachete asupra Sevastopolului pot fi reparate.

Se crede că atacul asupra portului din Crimeea ocupată de ruşi este prima lovitură cunoscută împotriva unui submarin rus în război.

UPDATE 14:15 Rusia „nu are alte opţiuni” decât să câştige războiul, spune ministrul Apărării

Ministrul rus al Apărării spune că Moscova nu are „alte opţiuni” decât să câştige în Ucraina.

Serghei Şoigu a spus că forţele ruse din Ucraina menţin o „apărare activă”, în comentarii transmise de agenţia de presă rusă RIA.

Armata de la Kiev a făcut mai multe rapoarte despre câştiguri pe câmpul de luptă pe fondul contraofensivei sale în curs.

Luni, Ucraina a declarat că a recucerit platforme strategice de foraj de gaze şi petrol din Rusia în Marea Neagră şi a pretins câştiguri în zonele ocupate din apropierea oraşului de est Bahmut.

UPDATE 13:30 Noi 'fragmente de dronă' descoperite pe teritoriul României

Fragmente ce pot proveni de la o dronă au fost descoperite, miercuri, de către echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu,în zona localităţilor Nufărul şi Victoria, din judeţul Tulcea.

UPDATE 13:00 Kremlin: Discuţiile Kim-Putin au fost „substanţiale”

Kremlinul a comentat întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Kim Jong Un.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, spune că discuţiile au fost „importante şi substanţiale”, potrivit Interfax.

UPDATE 12:00 Kim Jong Un spune că Rusia va „învinge împotriva răului”

 Vladimir Putin şi Kim Jong Un s-au întâlnit în estul îndepărtat al Rusiei.

Cei doi iau masa în prezent împreună la un prânz oficial, după o întâlnire deschisă cu delegaţii şi discuţii faţă în faţă.

La prânz, Putin a propus un toast pentru „întărirea prieteniei” dintre lideri.

Între timp, Kim i-a spus preşedintelui rus prin intermediul unui traducător că este sigur că armata şi poporul său vor câştiga împotriva „răului”.

Liderul nord-coreean a propus, de asemenea, un toast pentru „sănătatea” lui Putin.

Potrivit agenţiei de presă ruse TASS, discuţiile dintre cei doi bărbaţi se vor încheia astăzi.

UPDATE 11:00 Rusia ameninţă România: mai bine nu s-ar angaja în provocări

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză România de provocări în regiune prin „aprinderea spiritelor în Moldova” şi susţinerea Ucrainei.

UPDATE 10:30 General american: primii piloţi ucraineni vor termina antrenamentul F-16 în trei luni

Primul set de piloţi ucraineni şi-ar putea finaliza pregătirea iniţială pe avioanele de luptă F-16 la sfârşitul anului, deşi va dura mai mult până când vor fi angajaţi în luptă, a raportat Associated Press, citându-l pe generalul Michael Loh, directorul Gărzii Naţionale Aeriene din SUA.

Aviatorii ucraineni sunt aşteptaţi să sosească la baza Gărzii Naţionale Aeriene Morris din Tucson, Arizona, până în octombrie, pentru a învăţa să opereze avioanele de generaţia a patra pe care Kievul intenţionează să le desfăşoare pe câmpul de luptă împotriva Rusiei.

UPDATE 09:30 Ucraina a doborât 32 din 44 de drone lansate de Rusia

Forţele ucrainene au doborât 32 din cele 44 de drone „kamikaze” Shahed lansate de Rusia peste noapte, în principal împotriva porturilor din regiunea Odesa, potrivit Forţelor Aeriene.

Se pare că Rusia a lansat dronele din trei direcţii – Primorsko-Akhtarsk în regiunea Krasnodar din Rusia, Chauda din Crimeea ocupată şi oraşul rus Kursk.

Potrivit Forţelor Aeriene, dronele au fost lansate împotriva regiunilor Sumî şi Odesa, vizând infrastructura portuară din regiunea Odesa.

În timp ce 32 din 44 de drone au fost doborâte, o lovitură de drone rusă împotriva porturilor de pe Dunăre a deteriorat infrastructura civilă şi a declanşat un incendiu la o parcare pentru camioane, rănind şapte persoane, a raportat Comandamentul Operaţional de Sud.

UPDATE 08:30 Rusia a pierdut 270.350 de militari în Ucraina

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat miercuri că Rusia a pierdut 270.350 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei.

Acest număr include 590 de victime ale forţelor ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 4.584 de tancuri, 8.792 de vehicule de luptă blindate, 8.444 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 5.902 de sisteme de artilerie, 766 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 517 de sisteme de apărare aeriană, 315 de avioane, 316 de elicoptere, 4,618 drone şi 518 ambarcaţiuni. .

UPDATE 07:00 Incendiu la şantierul naval din Sevastopol după un atac ucrainean cu rachete

Şantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc miercuri după ce Ucraina a lansat un atac cu rachete asupra portului, rănind cel puţin 24 de persoane, a declarat guvernatorul oraşului, instalat de Moscova.

„Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului, nu există niciun pericol pentru obiectivele civile din oraş”, a declarat Mikhail Razvozhayev, guvernatorul Sevastopolului, cel mai mare oraş din Crimeea şi un port major la Marea Neagră.

UPDATE WSJ: Navalnîi ar putea fi inclus într-un schimb de prizonieri între Rusia şi SUA

Disidentul rus Alexei Navalny ar putea fi inclus într-un schimb de prizonieri între Rusia şi Statele Unite. Wall Street Journal scrie acest lucru, citând oficiali occidentali care vorbesc despre un posibil acord multilateral pentru schimbul de prizonieri ruşi în ţările occidentale.

În august, Navalnîi a fost condamnat de un tribunal din Moscova la 19 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de acuzaţii de extremism legate de activităţile Fundaţiei sale Anticorupţie. Adversarul lui Putin ispăşeşte deja o pedeapsă de nouă ani de închisoare.

UPDATE Un bombardier SU-20 s-a prăbuşit în sudul Rusiei

Un bombardier SU-20 s-a prăbuşit în sudul Rusiei, a anunţat Ministerul Apărării de la Kremlin. Soarta echipajului nu este cunoscută.

UPDATE În următoarele câteva zile, întâlnire Zelenski-Netanyahu la ONU

Preşedintele Ucrainei şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, se vor întâlni în următoarele zile în cadrul Adunării Generale a ONU, de la New York. Acest lucru a fost raportat de ambasadorul israelian în Ucraina, Michael Brodsky. Agenţia ucraineană Ukrinform scrie despre asta. „Întâlnirea Netanyahu-Zelenski va avea loc la New York, în următoarele zile. Liderii celor două ţări vor participa la sesiunea Adunării Generale a ONU”, a scris diplomatul pe Telegram.

Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean Serhii Nikiforov, într-un comentariu adresat presei, a declarat că Zelenski va fi prezent personal la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, de la New York. Pe 20 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU va găzdui o dezbatere deschisă asupra Ucrainei la care vor participa şefi de stat şi de guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici