Elemente ale unei posibile drone, identificate în judeţul Tulcea / Rusia a atacat din nou porturile ucrainene aflate la graniţa cu România

Fragmente ce pot proveni de la o dronă au fost descoperite, miercuri, de către echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu,în zona localităţilor Nufărul şi Victoria, din judeţul Tulcea.

1309 afișări
Imaginea articolului Elemente ale unei posibile drone, identificate în judeţul Tulcea / Rusia a atacat din nou porturile ucrainene aflate la graniţa cu România

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat, în jurul orei 11.30, în zona localităţilor Nufărul şi Victoria, din judeţul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri.

Conform procedurilor, un alt elicopter al Forţelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren şi ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Persoanele aflate în localităţile din România de lângă graniţa cu Ucraina au primit mai multe mesaje Ro-Alert, în noaptea de marţi spre miercuri. Mesajele au fost emise după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene.

„Ro-Alert: alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul. Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 minute”, scria în mesajul primit de români după miezul nopţii.

Autorităţile din România au luat mai multe măsuri după ce pe malul tulcean al Dunării au fost descoperite resturi care par să aparţină unor drone. Pe lângă utilizarea sistemului Ro-Alert, vor fi verificate adăposturile de protecţie civilă, vor fi amenajate unele adăposturi provizorii şi vor fi demarate campanii de informare a populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici