Războiul din Ucraina, ziua 578. Bătălie crâncenă în periferia oraşului Bakhmut / Ruşii sunt prinşi sub focul artileriei ucrainene ce foloseşte armamentul greu furnizat de Occident / Forţele ucrainene avansează în apropiere de Melitopol

  • Folosirea armamentului greu furnizat de Occident în bătălia crâncenă care se desfăşoară la periferia oraşului Bakhmut, capturat de Rusia în luna mai, provoacă un număr semnificativ de victime în liniile inamice, au declarat comandanţii ucraineni pentru Reuters.
  • Încurajate după capturarea, săptămâna trecută, a satului cheie Klishchiivka, trupele ucrainene au lăudat obuzierele de 155 de milimetri ca fiind echipamente cheie furnizate de Statele Unite şi aliaţii lor din NATO.
  • Alte trei nave au trecut prin coridoarele umanitare din Marea Neagră pentru a încărca în porturile ucrainene în această săptămână, a declarat sâmbătă ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget A. Brink, scrie CNN.
7319 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 578. Bătălie crâncenă în periferia oraşului Bakhmut / Ruşii sunt prinşi sub focul artileriei ucrainene ce foloseşte armamentul greu furnizat de Occident / Forţele ucrainene avansează în apropiere de Melitopol

Volodimir Zelenski, Facebook

UPDATE Forţele ucrainene avansează în apropiere de Melitopol

Contraofensiva ucraineană continuă operaţiunile în sectorul Melitopol, a anunţat duminică Statul Major General al forţelor armate ucrainene.

"Forţele de apărare îşi continuă ofensiva în sectorul Melitopol. Apărătorii noştri au respins cu succes atacurile inamicului în apropiere de Robotine, în regiunea Zaporojie", se arată în raport.

Ivan Fedorov, primarul exilat al Melitopolului, a declarat prin Telegram că locuitorii au raportat explozii puternice în Tokmak.

El a încărcat, de asemenea, imagini care susţin că arată "o lovitură directă" asupra unui post de observare rusesc în apropiere de Tokmak.

UPDATE O dronă a lovit o clădire a FSB în oraşul rus Kursk

O dronă a lovit o clădire administrativă din oraşul rus Kursk pe 24 septembrie, potrivit lui Roman Starovoit, guvernatorul regiunii ruse.

Acesta a precizat că este vorba despre un atac ucrainean care a provocat pagube minore la acoperişul clădirii.

Drona a lovit o clădire a Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), au relatat ziarul online Ukrainska Pravda, agenţia de ştiri UNIAN şi publicaţia media Hromadaske, citând surse.

Ukrainska Pravda a citat surse din serviciile de informaţii şi a confirmat că este vorba despre o operaţiune ucraineană. Guvernul ucrainean nu a revendicat în mod oficial responsabilitatea pentru acest atac.

UPDATE Ruşii sub focul artileriei

Folosirea armamentului greu furnizat de Occident în bătălia crâncenă care se desfăşoară la periferia oraşului Bakhmut, capturat de Rusia în luna mai, provoacă un număr semnificativ de victime în liniile inamice, au declarat comandanţii ucraineni pentru Reuters.

Încurajate după capturarea, săptămâna trecută, a satului cheie Klishchiivka, trupele ucrainene au lăudat obuzierele de 155 de milimetri ca fiind echipamente cheie furnizate de Statele Unite şi aliaţii lor din NATO.

Comandantul unităţii, Oleksandr, a declarat că forţele armate ucrainene "se bazează foarte mult" pe artileria grea, inclusiv pe tunul Krab fabricat în Polonia şi pe obuzierul autopropulsat M109 fabricat în SUA.

"Chiar şi un singur element de artilerie poate schimba complet situaţia. Un atac poate fi oprit cu un astfel de tun", a declarat el.

"Principalul lucru este să se ţintească acolo unde este nevoie. Ei (ruşii) urăsc echipamentul nostru. Asta este ceea ce am înţeles din interceptările noastre. Auzim că le tot dăm bătăi de cap şi se tot întreabă câte muniţii ne-au mai rămas".

UPDATE Kyiv Independent- Papa le spune ţărilor să nu „se joace ” cu Ucraina în ceea ce priveşte ajutorul militar

Papa le-a vorbit reporterilor despre „grijiile sale privind războiul şi industria armelor, în timp ce se întorcea la Vatican dintr-o vizită în Franţa.

Ştirea iniţială 

 Alte trei nave au trecut prin coridoarele umanitare din Marea Neagră pentru a încărca în porturile ucrainene în această săptămână, a declarat sâmbătă ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget A. Brink, scrie CNN.

„Două nave de plecare care transportă cereale destinate unor porturi din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu sunt acum în drum spre Bosfor", a adăugat Brink într-o postare pe X, cunoscut oficial sub numele de Twitter.

„În pofida retragerii Rusiei din Iniţiativa privind cerealele din Marea Neagră, Ucraina îşi continuă eforturile de a hrăni lumea".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici