Războiul din Ucraina, ziua 627. Ucrainenii fac eforturi să traverseze râul Nipru pentru a elibera regiunea Herson / Kievul din nou sub rachete ruseşti, după două luni / Serviciile britanice: Moscova controlează în continuare mercenari Wagner / Ultima ieşire a lui Medvedev

  • Rusia susţine că a zădărnicit încercarea Ucrainei de a construi un cap de pod pe malul de est al râului Nipru
  • Alertele anti-aeriene au răsunat puternic în toată Ucraina în noaptea de 11 spre 12 noiembrie, după ce ruşii au lansat un baraj de artilerie asupra principalelor oraşe ale ţării
  • Armata ucraineană recâştigă controlul asupra unui sat din regiunea Harkov
2332 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 627. Ucrainenii fac eforturi să traverseze râul Nipru pentru a elibera regiunea Herson / Kievul din nou sub rachete ruseşti, după două luni / Serviciile britanice: Moscova controlează în continuare mercenari Wagner / Ultima ieşire a lui Medvedev

UPDATE Kiev: Cartierul general rusesc a explodat la Melitopol, ofiţerii ucişi

Sediul rusesc din Melitopol a explodat aseară, soldându-se cu moartea mai multor ofiţeri. Acest lucru a fost raportat de serviciile de informaţii militare ucrainene (DIU), citate de Ukrainska Pravda, afirmând că acţiunea a fost efectuată de mişcarea de rezistenţă locală. La momentul exploziei, era în desfăşurare o întâlnire a ofiţerilor serviciilor ruse de informaţii ale FSB şi Gărzii Naţionale (Rosgvardia). Cel puţin trei ofiţeri Rosvgardia au fost ucişi, a spus DIU, adăugând că se strâng informaţii despre numărul deceselor. După explozie, numeroşi ofiţeri de poliţie pro-ruşi s-au îndreptat spre faţa locului cu sirenele răsunând, provocând panică în oraşul ocupat, adaugă DIU.

UPDATE Kiev: Moscova a intensificat atacurile aeriene în sud

Forţele ruse au intensificat atacurile aeriene în sud, inclusiv folosind bombe aeriene ghidate. Acest lucru a fost raportat de generalul Oleksandr Tarnavski, comandantul Grupului Tavria care luptă pe frontul de sud. The Kyiv Independent raportează. În ultimele 24 de ore, relatează Tarnavski, armata a înregistrat 30 de lovituri aeriene ruseşti, 712 bombardamente de artilerie şi 48 de lupte între trupele ucrainene şi cele ruseşti în zonă. Între timp, artileria ucraineană a bombardat poziţiile ruseşti de peste 1.000 de ori.

UPDATE Intelligence GB: Rusia controlează mercenarii Wagner, fiul lui Prigojin îi comandă

Ministerul britanic al Apărării consideră că „statul rus exercită acum un control mai mare asupra activităţilor lui Wagner şi a personalului său” decât înainte de revolta eşuată de la sfârşitul lunii iunie. Buletinul de informaţii militare de la Londra scrie acest lucru, subliniind că mulţi mercenari Wagner „au fost asimilaţi în structura de comandă a Gărzii Naţionale Ruse (Rosvgardia)”. Structura Wagner din Rosvgardia „este condusă probabil de Pavel Prigojin”, fiul fondatorului Wagner, Evgeni Prigozhin, care a murit într-un accident de avion în august, după marşul eşuat către Moscova. Alţi luptători Wagner au ajuns probabil la compania militară privată Redut, care are 7.000 de oameni în total, potrivit Radio Europa Liberă. Între timp, aminteşte buletinul, la 1 noiembrie, liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că medicii Wagner s-au alăturat forţelor speciale cecene Akhmat. Medicii se alătură celor 170 de mercenari Wagner aflaţi deja în Ahmat, conform celor spuse de Kadîrov în octombrie.

UPDATE Kremlinul: SUA şi Kiev înţeleg că Rusia nu poate fi învinsă

Washingtonul şi Kievul ar trebui să îşi dea seama că nu va fi posibil să învingă Moscova pe câmpul de luptă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat acest lucru într-un interviu la postul de televiziune Rossiya-1, după cum a raportat Tass. „A venit timpul ca toată lumea din Kiev şi Washington să înţeleagă: este imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă”, a subliniat Peskov. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski promite „cu disperare” o nouă ofensivă a forţelor armate de la Kiev, pentru că „în Occident, iritarea creşte, oboseala creşte. Există o reticenţă tot mai mare de a continua să dea bani Ucrainei, furnizând arme şi muniţii, mai ales atunci când acestea trebuie furnizate din abundenţă Israelului”.

UPDATE Medvedev: Ucraina, formată din teritorii asamblate artificial  

Pentru vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, „Ucraina nu este o ţară, ci teritorii asamblate artificial”, scrie el pe Telegram. „Unii actuali şi foşti oficiali NATO lansează cu prudenţă noi idei despre Ucraina. Ei spun că ar trebui admisă în Alianţă, dar fără Crimeea şi Donbass. Prin urmare - afirmă Medvedev referindu-se la cuvintele fostului secretar Anders Fogh Rasmussen - aceste teritorii a nu sunt în Ucraina, în concepţia lor. Acesta nu este un lucru rău, dar este important să mergem înainte. Este necesar să recunoaştem că Odesa, Mikolaiv, Kiev şi practic orice altceva nu sunt Ucraina”.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, „Zelenski, care nu va candida la alegeri, nu este preşedinte, ci un uzurpator” şi că „ucraineana” nu este o limbă, ci un surzhik (un dialect)". El mai spune că „Ucraina nu este o ţară, ci teritorii asamblate artificial”.

UPDATE Rusia intensifică atacurile în apropiere de Bahmut

Forţele ruseşti şi-au intensificat asalturile în apropiere de Bahmut în regiunea Doneţk, în timp ce încearcă să preia controlul poziţiilor din apropiere, a raportat comandantul forţelor terestre Oleksandr Syrskyi.
 
Forţele ucrainene resping asalturile ruseşti în zonă, a declarat generalul-colonel într-o postare pe Telegram.
 
Într-o postare separată, Syrskyi a raportat că a vizitat trupele care luptă în direcţiile Bahmut şi Lyman, examinând opţiunile pentru "acţiuni şi metode suplimentare pentru a spori eficienţa desfăşurării de luptă a trupelor noastre".
 
Forţele ruseşti au încercat fără succes să recucerească poziţiile din apropierea Klishchiivka şi Andriivka, la sud de Bahmut, şi în apropiere de Robotyne, în regiunea Zaporojie, a declarat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.
 

UPDATE Rusia a atacat 120 de localităţi din 8 regiuni în ultima zi

Forţele ruseşti au atacat peste 120 de aşezări din regiunile Cernihiv, Sumy, Harkov, Lugansk, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Mykolaiv în cursul zilei de ieri, a informat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.
 
Armata a înregistrat peste 80 de lupte între forţele ucrainene şi cele ruseşti pe linia frontului.
 
Forţele ucrainene au respins atacurile ruseşti în axele Kupiansk, Lyman, Avdiivka, Marinka, Robotyne, a precizat armata.
 
Forţele ruseşti au lansat o rachetă şi au efectuat 63 de lovituri aeriene şi 64 de baraje de artilerie folosind lansatoare multiple de rachete împotriva poziţiilor şi aşezărilor forţelor ucrainene.
 
Statul Major General a mai raportat că forţele ruse au lansat încă un atac aerian şi cu rachete împotriva Ucrainei în noaptea de 12 noiembrie, folosind două rachete ghidate Kh-59 şi o rachetă balistică Iskander-M.
 
Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât o rachetă ghidată Kh-59.
 
Armata nu a precizat zona lovită de racheta balistică rusă Iskander-M.

UPDATE Rusia intensifică raidurile aeriene în axele din sud-estul ţării

Forţele ruseşti au intensificat atacurile aeriene în sud, inclusiv cu bombe ghidate aeriene, a anunţat generalul Oleksandr Tarnavskyi, comandantul Grupului Tavria care luptă pe linia frontului din sud.
 
Tarnavskyi a declarat că armata a înregistrat 30 de lovituri aeriene ruseşti, 712 baraje de artilerie şi 48 de lupte între trupele ucrainene şi ruseşti în zonă în ultima zi.
 
Acest lucru are loc în timp ce forţele ucrainene îşi continuă contraofensiva în direcţia Melitopol.
 
Între timp, comandantul a declarat că artileria ucraineană a bombardat poziţiile ruseşti de peste 1.000 de ori.  
 
Rusia a pierdut 572 de soldaţi în ultima zi de-a lungul axelor sud-estice, a declarat Tarnavskyi.
 
El nu a precizat dacă acest număr se referă la soldaţii ucişi sau atât la cei ucişi, cât şi la cei răniţi.
 
Cu toate acestea, generalul a raportat că Rusia a pierdut 32 de echipamente militare, inclusiv două tancuri, 14 vehicule blindate de luptă, trei sisteme de artilerie, şapte drone şi două sisteme de rachete antitanc ghidate, în timp ce 21 de echipamente militare au suferit avarii.

UPDATE Rusia a pierdut 311.750 de soldaţi în Ucraina

Rusia a pierdut 311.750 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie 2022, a declarat Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene în actualizarea sa de dimineaţă din 10 noiembrie.
 
Acest număr include 1.100 de pierderi suferite de forţele ruseşti doar în ultima zi.
 
Armata a mai spus că Rusia a pierdut 5.349 de tancuri, 10.037 de vehicule blindate de luptă, 9.944 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 7.559 de sisteme de artilerie, 881 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 580 de sisteme de apărare aeriană, 322 de avioane, 324 de elicoptere, 5.632 de drone, 22 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE Flota de drone maritime loveşte 8 ţinte ruseşti în primul an de operare

O flotă de drone navale ucrainene, lansată ca urmare a unei campanii internaţionale de crowdfunding, a atins opt ţinte cheie ruseşti în primul an de funcţionare, a declarat ministrul Transformării Digitale Mykhailo Fedorov

UPDATE Zelenski: Parteneriatul dintre Ucraina şi Polonia face Europa mai puternică

Preşedintele Volodimir Zelenski a marcat Ziua Independenţei Poloniei şi a oferit felicitări „în numele poporului ucrainean” într-o postare pe X. Parteneriatul dintre Ucraina şi Polonia „ne face pe amândoi şi pe întreaga noastră Europă mai puternici”, a scris Zelenski.

UPDATE Guvernul german intenţionează să ofere 8 miliarde de euro ajutor militar Ucrainei în 2024

În timp ce patru miliarde de euro a fost suma alocată iniţial pentru Ucraina în proiectul de buget 2024, guvernul a luat decizia de a mări această sumă la opt miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici