Reacţia Kremlinului la declaraţia lui Erdogan: Rusia nu a făcut vreun anunţ despre Acordul cerealelor

Rusia nu a făcut niciun anunţ privind vreo decizie de prelungire a Acordului cu Ucraina referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, anunţă Kremlinul, ca reacţie la declaraţiile preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

9574 afișări
Imaginea articolului Reacţia Kremlinului la declaraţia lui Erdogan: Rusia nu a făcut vreun anunţ despre Acordul cerealelor

Sursa foto: Mediafax Foto

"Noi nu am făcut niciun anunţ pe această temă", a declarat vineri după-amiază Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Interfax.

Anterior, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că a obţinut aprobarea omologului său rus, Vladimir Putin, pentru prelungirea Acordului privind transporturile de cereale pe Marea Neagră. "Ne pregătim să îl primim pe domnul Putin în august şi suntem de acord amândoi cu prelungirea Acordului privind coridorul de cereale pe Marea Neagră", a declarat Recep Erdogan, potrivit cotidianului Le Monde.

Administraţia de la Ankara a anunţat recent că Vladimir Putin va efectua o vizită în Turcia în august. Recep Erdogan probabil s-a referit la faptul că Vladimir Putin este de acord în principiu cu prelungirea Acordului cerealelor, dar detaliile urmează să fie stabilite.

Acordul garantat de Turcia şi de Naţiunile Unite va expira luni, iar Rusia a semnalat în mai multe rânduri că vrea garanţii privind aplicarea clauzelor care prevăd facilitarea propriilor exporturi de cereale şi fertilizatori. Ucraina, Turcia şi Naţiunile Unite, ajutate de Comisia Europeană, depun eforturi diplomatice pentru a obţine prelungirea Acordului cerealelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici