Reacţia lui Trump după ce presa de stat din Coreea de Nord a anunţat reapariţia publică a lui Kim Jong Un

Preşedintele SUA, Donald Trump, a refuzat vineri să comenteze o informaţie transmisă de agenţia de ştiri din Coreea de Nord conform căruia liderul ţării Kim Jong Un şi-a făcut prima apariţie publică după 11 aprilie, relatează Reuters.

6133 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Trump după ce presa de stat din Coreea de Nord a anunţat reapariţia publică a lui Kim Jong Un

Reactia lui Trump după ce presa de stat din Coreea de Nord a anunţat reapariţia publică a lui Kim Jong Un

„Aş prefera să nu comentez încă. Vom avea ceva de spus despre asta la momentul potrivit”, a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă.

Au existat speculaţii privind starea de sănătate a lui Kim după ce a ratat sărbătorea dedicată aniversării naşterii fondatorului statului nord-coreean, Kim Il Sung, pe 15 aprilie.

Întrebat de Reuters ce ştia despre Kim într-un interviu acordat miercuri, Trump a spus: „Ştiu totul”, dar nu a dat detalii.

Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA a anunţat sâmbătă că liderul ţării, Kim Jong-un, a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte într-o regiune la nord de capitala Phenian, prima sa apariţie oficială începând cu 11 aprilie.

Reuters nu a putut verifica informaţiile KCNA cu surse independente. BBC relatează citând KCNA că oamenii din fabrică au izbucnit în urale când l-au văzut pe  Kim Jong-un. Liderul nord-coreean a tăiat panglica de inaugurare a fabricii, potrivit surselor.

Sănătatea sa a făcut obiectul mai multor speculaţii de la absenţa sa din aprilie la ceremoniile care comemorau naşterea bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul regimului nord-coreean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici