REACŢII la caricaturile cu Profetul Mahomed. Ministrul francez de interne: Libertatea de expresie este "un drept fundamental" în Franţa

Libertatea de expresie, între care şi caricatura, reprezintă "un drept fundamental" recunoscut de lege, a declarat miercuri ministrul francez de Interne Manuel Valls.

365 afișări
Imaginea articolului REACŢII la caricaturile cu Profetul Mahomed. Ministrul francez de interne: Libertatea de expresie este "un drept fundamental" în Franţa

REACŢII la caricaturile cu Profetul Mahomed. Ministrul francez de interne: Libertatea de expresie este "un drept fundamental" în Franţa (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Libertatea de expresie este un drept fundamental, libertatea caricaturii face parte din acest drept fundamental", a dezvăluit Valls după ce săptămânalul satiric Charlie Hebdo a publicat caricaturi, inclusiv cu profetul Mahomed, în legătură cu polemica generată de difuzarea unui film islamofob.

"Fiecare trebuie să dea dovadă de responsabilitate, fiecare act individual, fiecare notă, fiecare desen, fiecare declaraţie, poate instiga, poate genera confruntări", a subliniat totodată ministrul de Interne.

Ministrul, care i-a primit pe liderii Consiliului francez al cultului musulman (CFCM), a refuzat orice repunere în discuţie a "dreptului de expresie, al celui de informare, de opinie, al caricaturii în cadrul legii", explicând că "tribunalele sunt aici pentru a fi sesizate de către cei care se consideră atacaţi, ofensaţi".

"Orice manifestaţie care vizează tulburarea ordinii publice, încingerea spiritelor, semănarea urei, nu va fi autorizată, va fi interzisă şi am dat ordin prefecţilor pentru ca aceste interdicţii să se aplice concret", a continuat ministrul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici