Realitatea dură din şcoli: "E ceva normal. Îţi spun câte lovituri vei primi"

Pedepsirea elevilor prin corecţii corporale este o practică folosită încă în numeroase şcoli din Statele Unite ale Americii.

1118 afișări
Imaginea articolului Realitatea dură din şcoli: "E ceva normal. Îţi spun câte lovituri vei primi"

Realitatea dură din şcoli: "E ceva normal. Îţi spun câte lovituri vei primi"(Imagine: Răzvan Chiriţă / MediafaxFoto)

Conform Centrului pentru Disciplină Eficace, în 19 dintre statele din SUA profesorii încă aplică corecţii corporale elevilor. Cu rigla de lemn sau plastic, elevii sunt nevoiţi să îndure pedepsele aplicate de profesori, informează The Huffington Post.

"Primesc aşa ceva încă de când eram în clasa întâi. E ceva normal. Îţi spun să îţi pui mâinile pe masă şi câte lovituri vei primi", mărturiseşte Lucas Mixon, elev în clasele primare într-o şcoală din Florida.

Cole Long, elev la una dintre şcoli, a declarat că unul dintre oficialii instituţiei este extrem de agresiv, însă este de părere că această politică nu trebuie schimbată, deoarece îi învaţă pe elevi ce înseamnă respectul.

Anul trecut, un profesor de 48 de ani a fost acuzat de atac şi vătămare corporală atunci când a lovit trei elevi ai unei şcoli din Lake Wylie. Elevii au spus că profesorul i-a pedepsit pentru note slabe şi pentru că vorbeau fără să ceară voie.

Cele mai recente date statistice privind pedepsele corporale aplicate de profesori în Statele Unite ale Americii sunt din 2006 şi relevă faptul că 223.190 de elevi au primit acest tratament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici