Realizatorii filmului "Inocenţa musulmanilor" sunt adepţi ai preotului copt Zakaria Botros

Trei bărbaţi din California suspectaţi că au realizat filmul antiislam aflat la originea violenţelor din Orientul Mijlociu sunt adepţi ai preotului copt Zakaria Botros Henein, care locuieşte în Huntington Beach şi este cunoscut pentru atitudinea contra Profetului Mohamed

2249 afișări
Imaginea articolului Realizatorii filmului "Inocenţa musulmanilor" sunt adepţi ai preotului copt Zakaria Botros

Realizatorii filmului "Inocenţa musulmanilor" sunt adepţi ai preotului copt Zakaria Botros

Clericul creştin copt Zakaria Botros Henein, supranumit "inamicul public numărul unu al islamului", consideră, potrivit LA Times, că Profetul Mohamed era necrofil, homosexual şi pedofil, conform LA Times.

Preotul nu este asociat în mod direct cu filmul "Innocence of Muslims" ("Inocenţa musulmanilor"), dar trei adepţi ai lui sunt consideraţi realizatori ai acestuia.

Steve Klein, un activist creştin care a scris scenariul, este prieten bun cu preotul Botros şi l-a comparat pe acesta cu reverendul Martin Luther King Jr.

Joseph Nassralla, şeful unei fundaţii de caritate creştine din Duarte, a participat la filmarea controversatului film.

Nakoula Basseley Nakoula, un alt apropiat al preotului copt, este regizorul filmului şi a fost audiat sâmbătă de poliţia americană.

Preotul creştin copt Zakaria Botros Henein, în vârstă de 77 de ani, nu a putut fi contactat de jurnalişti. "Nu vă pot spune unde se află pentru că viaţa lui este în pericol", a declarat fiul preotului, Benyamin, apreciind că tatăl său nu este implicat în realizarea controversatului film, aflat la originea protestelor extrem de violente organizate în faţa misiunilor diplomatice occidentale din Orientul Mijlociu şi Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici