Rebeli: Peste 10.000 de prizonieri eliberaţi la Tripoli, dar alţi aproape 50.000 sunt dispăruţi

Peste 10.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din închisorile regimului colonelului Muammar Kadhafi de la preluarea controlului asupra Tripoli de către rebeli, dar aproape alţi 50.000 sunt încă dispăruţi, a afirmat duminică purtătorul de cuvânt militar al rebelilor.

452 afișări
Imaginea articolului Rebeli: Peste 10.000 de prizonieri eliberaţi la Tripoli, dar alţi aproape 50.000 sunt dispăruţi

Peste 10.000 de prizonieri eliberaţi la Tripoli, dar alţi aproape 50.000 sunt dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numărul persoanelor arestate în utimele luni (de regim) este estimat între 57.000 şi 60.000", a declarat colonelul Ahmed Omar Bani, în cursul unei conferinţe de presă la Benghazi (est).

"Între 10.000 şi 11.000 de prizonieri au fost eliberaţi efectiv" de la preluarea controlului asupra Tripoli de către rebeli. "Acest lucru ridică o întrebare gravă libienilor. Unde sunt ceilalţi prizonieri?", s-a întrebat colonelul Bani.

El şi-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la soarta lor, în timp ce "mulţi locuitori din Tripoli descoperă în acest moment gropi comune în jurul fostelor centre de detenţie şi al închisorii Abu Slim".

Întrebat dacă este posibil ca aceşti prizonieri să fi fost ucişi, colonelul a răspuns: "este evident, diferenţa dintre cele două (cifre) este enormă".

"Ar fi o catastrofă dacă s-ar dovedi că au fost ucişi", a adăugat el, dând asigurări: "avem numele persoanelor care ştiu ce s-a întâmplat cu deţinuţii la Tripoli şi la periferia acestuia, aceste persoane sunt în prezent căutate de forţele noastre de eliberare".

"Invităm orice persoană care dispune de informaţii despre prizonieri să vină să ni le furnizeze cât mai curând, altfel va fi considerată complice la aceste crime", a avertizat Bani.

"A venit timpul ca cei care au pretextat că le este teamă să vorbească să vină să depună mărturie despre crimele care au fost comise", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici