Rebelii din Myanmar au preluat controlul asupra unui punct de la frontiera cu India

Rebelii din Myanmar anunţă că au preluat controlul asupra unui punct de la frontiera cu India. Armata din Myanmar se luptă cu forţele de opoziţie pe mai multe fronturi. Preşedintele instalat de militari a declarat săptămâna trecută că ţara riscă să se destrame din cauza insurgenţei.

659 afișări
Imaginea articolului Rebelii din Myanmar au preluat controlul asupra unui punct de la frontiera cu India

Rebelii din Myanmar au preluat controlul asupra unui punct de la frontiera cu India

În urmă cu două zile, forţele rebele din statul Chin din Myanmar au învins trupele aflate în două baze militare situate aproape de graniţa cu India. Miercuri, rebelii anunţă că au preluat controlul asupra unui punct de trecere a frontierei dintre cele două ţări.

Aproximativ 5.000 de cetăţeni din Myanmar care luni au fugit în India pentru a scăpa de luptele din regiune s-au întors acasă, pe măsură ce situaţia s-a calmat, au declarat liderii locali, potrivit Reuters.

Forţele rebele intenţionează să extindă controlul asupra regiunilor de la graniţa cu India.

Militarii din Myanmar se confruntă cu cel mai mare test de când au preluat puterea printr-o lovitură de stat din 2021. Trei forţe ale minorităţilor etnice au lansat o ofensivă coordonată la sfârşitul lunii octombrie, cucerind unele oraşe şi posturi militare. Ofensiva, numită de rebeli „Operaţiunea 1027”, a început în regiunile aflate la graniţa cu China. Ulterior, luptele s-au extins în mai multe regiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici