Rebelii libieni au ocupat o cazarmă aflată aproape de intrarea în Tripoli

Rebelii libieni au ocupat duminică după-amiază o cazarmă aflată în apropiere de intrarea în Tripoli, unde au preluat controlul asupra unui depozit important de muniţie.

494 afișări
Imaginea articolului Rebelii libieni au ocupat o cazarmă aflată aproape de intrarea în Tripoli

Rebelii libieni au ocupat o cazarmă aflată aproape de intrarea în Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sute de insurgenţi au intrat în incinta bazei militare, situate la vest de Tripoli, pe şoseaua către Zawiyah.

Baza este înconjurată de un zid, iar în interior, în mijlocul unei păduri de eucalipt, se află depozitul de armament, lansatoare de rachete Grad, diferite tipuri de vehicule militare şi cantităţi importante de muniţie.

Controlul asupra bazei a fost preluat după un asalt violent al rebelilor, iar în incinta cazărmii sunt vizibile vehicule incendiate şi trupuri neînsufleţite carbonizate.

Duminică seară, în zona bazei militare ajunseseră câteva sute de vehicule ale insurgenţilor.

Aceştia au eliberat şi câteva zeci de deţinuţi din închisoarea Maya, situată în apropierea bazei, şi au ocupat şi o pădure situată la 24 de kilometri vest de Tripoli, după confruntări violente cu forţele loiale regimului lui Muammar Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici